Διεθνές βραβείο για τους blitz - iefimerida.gr

Διεθνές βραβείο για τους blitz

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σπάνια τιμή για Έλληνες καλλιτέχνες του θεάτρου απέσπασαν οι blitz (Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής), καθώς η ομάδα τους είναι υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου "Νέες Θεατρικές Πραγματικότητες" (2012), που στοχεύει στην ενθάρρυνση νέων καλλιτεχνικών τάσεων και πρωτοβουλιών στο Ευρωπαϊκό Δράμα, και απονέμεται σε οργανισμούς, σχήματα, θέατρα ή και καλλιτέχνες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει το βραβείο, μεταξύ άλλων, ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι, οι Rimini Protokoll και ο Τόμας Οστερμάγερ. Υποψήφιοι για το ίδιο βραβείο ήταν στο παρελθόν ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ενώ ο Θόδωρος Τερζόπουλος ήταν υποψήφιος για το μεγάλο βραβείο, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου, που φέτος πήγε στον Πίτερ Στάιν.

Μπράβο λοιπόν για τη σημαντική αυτή υποψηφιότητα, και μακάρι να δούμε πολύ σύντομα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου κι άλλα ελληνικά σχήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ