Μαθήματα Ζομπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο! - iefimerida.gr

Μαθήματα Ζομπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν οι μεταρρυθμίσεις Διαμαντοπούλου, σου έχουν κάμψει το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, μη μένεις άλλο εδώ: στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder, η εκπαίδευση γίνεται splatter αγώνας επιβίωσης!

Ο Stephen Jones, διδάσκοντας του πανεπιστημίου και συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου, αποφάσισενα εισάγει στο κύκλο σπουδών το μάθημα της λογοτεχνίας με ειδίκευση στα … ζόμπι! Η σύγχρονη λογοτεχνία έχει ουκ ολίγες φορές αναφερθεί στους αξιολάτρευτους ζωντανούς- νεκρούς, έχοντας δώσει μάλιστα, άξια προσοχής αναγνώσματα. Το μάθημα του Jones, όπως περιγράφεται και στον οδηγό σπουδών, υπόσχεται μία ικανοποιητική εισαγωγή στην ιστορία, τη κουλτούρα και το πολιτισμό (;) των ζόμπι καθώς και εκπαίδευση με τεχνικές επιβίωσης για το καιρό της Αποκάλυψης των Ζόμπι ! Το θεωρητικό κομμάτι του μαθήματος καλύπτεται με συγγράμματα όπως το World War Z, το The Walking Dead και το Zombies: A record of the year infection και ταινίες που σημάδεψαν την ιστορία των ζωντανών νεκρών. Αντίστοιχα, το πρακτικό κομμάτι –το μάθημα αυτοάμυνας εναντίον ζόμπι- το επιμελούνται οι B.Bingham και J.Boru, εκπαιδευτές στο πρόγραμμα αντιμετώπισης Ζόμπι του γυμναστηρίου Agoge στο Denver του Κολοράντο. Γέμισες τη καραμπίνα;

«Έσω έτοιμοι προς επιβίωσιν , ώστε να πορευτείτε σπέρνοντας τον γαμιστερό σας σπόρον!»

Αυτή είναι μια από τις 10 εντολές της επιβίωσης στο καιρό των ζόμπι, σύμφωνα με τον ειδικό εκπαιδευτή B.Bingham. Οι εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών, με ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της νεκραναστημένης απειλής, είναι οι άνθρωποι που κάνουν σεμινάρια στους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, για την εξουδετέρωση ζόμπι. Στα σεμινάρια αυτά, οι φοιτητές μοιράζουν ρόλους ζόμπι και εξολοθρευτών και επιδίδονται σε σενάρια μάχης. Οι κραυγές και τα γέλια αντηχούν στους πανεπιστημιακούς διαδρόμους, ενώ η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο κόκκινο. Οι μαθητευόμενοι μυούνται στις τεχνικές του «πετσοκόμματος», της «υδραντλίας», του «Βάλτο στα πόδια αν μπορείς» κλπ, καθώς και στον ανεφοδιασμό όπλων και το γέμισμα της –πλαστικής- καραμπίνας. Οι εκπαιδευτές ,πάντα με τον απαραίτητο επαγγελματισμό που απαιτείται για να μην εκτροχιαστεί το σεμινάριο, συμβουλεύουν τους μαθητές να μένουν μακριά από το στόμα των νεκρών. «Οι άνθρωποι που θέλουν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε τρίτους: Αυτοί είναι τα ζόμπι για εμένα και είναι πραγματικά τρομακτικοί!» επισημαίνει ο B.Bingham προτάσσοντας μία άλλη, ουσιαστικότερη και πιο πρακτική όψη, των μαθημάτων αυτοάμυνας.

Το μάθημα με ειδίκευση τη ζομπόφιλη λογοτεχνία, είναι φυσικό να αντιμετώπισε αρκετές αντιδράσεις στην εφαρμογή του. Ο έφορος του κολεγίου του Κολοράντο, James Geddes δήλωσε σχετικά: «Αυτό και παρόμοια μαθήματα πρέπει να αξιολογηθούν και να απορριφτούν λόγω ελλιπούς ακαδημαϊκής αξίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν τα άχρηστα έξοδα του πανεπιστημίου». Στη δυσμενή πρόταση του εφόρου, ο υπεύθυνος καθηγητής St. Jones απαντά: «Δεν υπάρχει λογοτεχνικό είδος πιο ουσιώδες από τη σύγχρονη. Αυτό είναι που έτσι κι αλλιώς διαβάζουν οι σπουδαστές, από αυτό αντλούν εμπειρίες σήμερα και γι’ αυτό θα έπρεπε να το θεωρούμε σημαντικό κομμάτι της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.» Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα πλάσματα του λυκόφωτος. Έχει ήδη διδάξει λογοτεχνία για στοιχειωμένα σπίτια και παρανοϊκούς δολοφόνους, ενώ στα άμεσα σχέδιά του, είναι να παραδώσει διαλέξεις σχετικά με βαμπίρ και λυκάνθρωπους! Η ιστορία λοιπόν, δεν σταματά εδώ και ίσως το Twilight Saga, να μπει και στα αμφιθέατρα. Όπως και να έχει εσύ μπορείς να απολαύσεις το μάθημα των Bingham και Boru, χωρίς άγχος γιατί τα συγκεκριμένα ζόμπι είναι χορτοφάγα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ