Απονεμήθηκε το βραβείο Χορν - iefimerida.gr

Απονεμήθηκε το βραβείο Χορν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Θάνο Τοκάκη απονεμήθηκε τη Δευτέρα το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής. Ο Θάνος Τοκάκης απέσπασε το βραβείο για την ερμηνεία του στον ρόλο τού «Σερ Άντριου» στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Αλίκη).

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάλαβα αυτές τις μέρες ότι έχω πολύ καλούς φίλους και συνεργάτες, που με βοηθούν να γίνουν όχι μόνο καλύτερος ηθοποιός, αλλά και καλύτερος άνθρωπος», δήλωσε, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον περυσινό νικητή Μιχάλη Οικονόμου.

Το βραβείο είναι ο σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν και περνάει από τον κάθε νικητή στον επόμενο. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του 11χρονου θεσμού που το βραβείο θα απονεμηθεί χωριστά από το αντίστοιχο γυναικείο, το «Μελίνα Μερκούρη».

Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη. Τη συνολικότερη οργάνωση επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Η δεκάδα των νικητών από το 2001 ως το 2010 περιλαμβάνει τους Δημήτρη Ημελλο, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Λούλη, Κώστα Βασαρδάνη, Νίκο Καρδώνη, Κώστα Γάκη, Γιάννο Περλέγκα, Θανάση Αλευρά, Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Οικονόμου.

Ο Θάνος Τοκάκης αποφοίτησε το 2005 από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έπαιξε στον «Θησαυρό της Αγγελίνας» (ΝΕΤ), στη σειρά του Mega «50 - 50», στο παιδικό έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» στο θέατρο «Πόρτα» (2006) και στο κινεζικό «Ο ορφανός του Ζάο» του Ζι Ζουν Ζιανγκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στην Κεντρική Σκηνή του «Αμόρε» (2007). Συμμετείχε ακόμα στις τηλεοπτικές σειρές «Ο 3ος νόμος» και «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Πέρσι συμμετείχε στη «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ανέβηκε στο θέατρο «Αλίκη» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και στην παραγωγή του Εθνικού θεάτρου «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βραβείο χορν Θάνος Τοκάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ