Αμάρτησα για τα παιδιά μου - iefimerida.gr

Αμάρτησα για τα παιδιά μου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μοαμάρ Καντάφι εκτός από τη μεγάλη αγάπη για τις γυναίκες έχει μεγάλη αδυναμία στα παιδιά του. Με 7 γιους –ο ένας φημολογείται ότι είναι νεκρός και μία κόρη (στο παρελθόν έχασε τη δεύτερη κόρη του) ανήκει στους πατέρες που έχουν δουλειά πλήρους απασχόλησης προκειμένου να τρέχει να καλύπτει τα «καμώματά» τους. Παρ’ όλα τα πολλά παιδιά, ο Καντάφι αναδεικνύεται σχετικά πιστός… ως προς τις μαμάδες των παιδιών του τουλάχιστον. Τον πρώτο του γιο έκανε με την πρώτη του γυναίκα, ενώ τα άλλα 7 μόλις με τη δεύτερη. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας από μας…

Τα «λουλούδια» του

Η πανέμορφη κόρη Αϊσά, γνωστή και ως Κλόντια Σίφερ της Λιβύης, στηρίζει με νύχια και με δόντια το καθεστώς το οποίο την τρέφει πλουσιοπάροχα, παρ’ όλα αυτά οι φήμες την θέλουν άλλοτε να πετάει προς Μάλτα και άλλοτε προς Κύπρο προκειμένου να εγκαταλείψει το καράβι που βουλιάζει. Εκτός από τον Χαμίς για τον οποίο οι πληροφορίες ισχυρίζονται ότι τελικά δεν υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Τρίπολης όταν ένας πιλότος της Λιβυικής Πολεμικής Αεροπορίας έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος του στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζίζα, 4 άλλοι γιοι απασχολούν τα διεθνή ΜΜΕ όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο.

Το ποδόσφαιρο

Ένας από τους γιους του θα ήθελε να είναι ο Πελέ. Τελικά μόνον ως Άραβας πλέιμποϊ μπορεί να θεωρηθεί ο Σααντί με διακοπές στη Μύκονο και την Πάρο, πολυτελή αυτοκίνητα, γυναίκες, αλκοόλ και χρήση αναβολικών. Άλλωστε, ο μπαμπάς πληρώνει αδρά. Με ποσοστό στη Γιουβέντους πήρε μεταγραφή στην Περούτζια όπου αμέσως έγινε αρχηγός της εθνικής ομάδας, αν και βρέθηκε από τον πρώτο αγώνα ντοπέ.

Οι ξυλοδαρμοί

Ο Χάνιμπαλ θα μπορούσε να λέγεται και Χάνιμπαλ Λέκτερ. Μπορεί να μη μετρά στο ενεργητικό του πολιτικές διαπραγματεύσεις και κλείσιμο συμφωνιών, εντούτοις έχει κατορθώσει να επιβάλει ο μπαμπάς του εμπάργκο στα ελβετικά προϊόντα κ.ά. Στην αρχή όλα ξεκίνησαν απλά όταν επιτέθηκε σε τρεις Ιταλούς αστυνομικούς με πυροσβεστήρα. Μετά ήρθε το Παρίσι όπου του ενέπνευσε άγριο ξυλοδαρμό εναντίον της συντρόφου του, κατά τη διάρκεια του οποίου το 2005 επενέβη η γαλλική αστυνομία. Μετά κρατήθηκε δυο μέρες από την ελβετική αστυνομία όταν μαζί με τη σύζυγό του ξυλοκόπησαν δυο μέλη της συνοδείας τους. Ο μπαμπάς στήριξε έμπρακτα το παιδί του επιβάλλοντας εμπάργκο στις εισαγωγές ελβετικών προϊόντων, απέσυρε επτά δισ. δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς, μείωσε τις πτήσεις μεταξύ των χωρών και σταμάτησε την έκδοση βίζας σε Ελβετούς πολίτες (συμπεριλαμβανομένων των διπλωματών). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Temps», η Βέρνη προσπαθούσε να αποτρέψει τυχόν διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δυο χώρες λόγω της σύλληψης του υιού Καντάφι, καθώς η Λιβύη είναι η χώρα από την οποία η Ελβετία προμηθεύεται κυρίως το πετρέλαιο.
Πού να έπαιρνε και αποφάσεις πιο σοβαρές μεταξύ των χωρών…

LSE και ξερό ψωμί

Πόσο φαλλικό όνομα για έναν απόγονο είναι το «ξίφος» και μάλιστα του Ισλάμ; Με διδακτορικό από το LSE του Λονδίνου με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών των πολιτών στον εκδημοκρατισμό των παγκόσμιων θεσμών διακυβερνήσεων» ο Σαϊφ Αλ Ισλάμ διαπραγματεύτηκε τις περισσότερες αποζημιώσεις προς τις οικογένειες θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων που αποδίδονταν στη Λιβύη –παρά το γεγονός ότι η χώρα του δεν αναγνώρισε καμία. Στο φως της δημοσιότητας εκείνη την εποχή ήρθαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ εξαγόρασε το δίπλωμα που έλαβε από το London School of Economics. Πιο συγκεκριμένα, το αντίτιμο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό και φέρεται να αγγίζει το 1,5 εκατ. λίρες, χρήματα τα οποία δόθηκαν μέσω χορηγίας σε ένα από τα προγράμματα του LSE. Οι βρετανικές Αρχές βρέθηκαν επί ποδός διερευνώντας τις καταγγελίες. Ως αποτέλεσμα πάντως η καταγγελία είχε να παραιτηθεί ο πρύτανης του LSE Χάουαρντ Ντέιβις. Σήμερα όλα αυτά είναι ξεχασμένα και "το ξίφος του Ισλάμ" παίζει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου υποστηρίζοντας σθεναρά το καθεστώς του μπαμπά του.

Ο άσωτος υιός

Ο τέταρτος στη σειρά είναι ο Μοτασέμ Μπιλά. Λέγεται πως επιχείρησε να ανατρέψει τον πατέρα του πριν ζητήσει καταφύγιο στην Αίγυπτο επί προεδρίας Χόσνι Μουμπάρακ. Παραδόξως ο πατέρας του όχι μόνο τον συγχώρησε αλλά και του ανέθεσε το κρίσιμο πόστο του συμβούλου εθνικής ασφάλειας. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί ως και την ανάγκη του πατρός να συντηρήσει την τεράστια περιουσία της οικογένειας καθώς και τη συνενοχή κρατώντας τους γιους πολύτιμους θεματοφύλακες της εξουσίας και των αλαζονικών, αυταρχικών νοοτροπιών του. Ο Καντάφι ανήκει σε αυτούς που ούτε τη δόξα μισεί, πολλώ δε μάλλον τον πλούτο.

Μαριαλένα Σπυροπούλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καντάφι απόγονοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ