Ο Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, αναλαμβάνει καθήκοντα ανώτερου συμβούλου στον Όμιλο Αντέννα.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, καλωσόρισε τον Τόνι Μπλερ στη θέση του ανώτερου συμβούλου του Ομίλου ΑΝΤ1:
«Η μεγάλη εμπειρία του στη διαχείριση καίριων διεθνών ζητημάτων, η βαθιά διπλωματική του γνώση, καθώς και οι κοινές μας αξίες —η ακεραιότητα και η σύνδεση των ανθρώπων με στόχο την πρόοδο— αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για εμάς. Η ένταξή του ενισχύει τη στρατηγική εμβέλεια του Europe-Gulf Forum, μιας πρωτοβουλίας που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Atlantic Council και η οποία αντανακλά τη σταθερή μας πεποίθηση ότι ο διάλογος καλλιεργεί εμπιστοσύνη, δημιουργεί ευκαιρίες και φέρνει πιο κοντά ανθρώπους και χώρες. Κοινός μας στόχος είναι να διαμορφώσουμε μια πλατφόρμα με σαφή προοπτική και ουσιαστικό αποτύπωμα για την Ευρώπη, τον Κόλπο και ολόκληρο τον κόσμο».
Ο Τόνι Μπλερ ανυπομονεί για τη νέα του συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤ1
Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, δήλωσε σχετικά:
«Το Europe-Gulf Forum είναι μια ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη πρωτοβουλία και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Θοδωρή Κυριακού και τον Όμιλο ΑΝΤ1 για την υλοποίησή του, με στόχο να φέρουμε πιο κοντά την Ευρώπη και τον Κόλπο. Σε μια περίοδο αυξανόμενης παγκόσμιας πόλωσης, ο Όμιλος ΑΝΤ1 πρωτοστατεί στην προσπάθεια να συνδέσουμε τις κοινωνίες και να μειώσουμε τις αντιπαλότητες. Το Φόρουμ αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία για το μέλλον. Η Ευρώπη και ο Κόλπος μοιράζονται βαθιά στρατηγικά συμφέροντα και έχουν σημαντικά περιθώρια συνεργασίας».
Η πρωθυπουργία, η διεθνής σκηνή και το Ινστιτούτο
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ηγέτης των Εργατικών βρέθηκε στον πρωθυπουργικό θώκο του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1997 έως το 2007, και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής το 1998, η οποία έθεσε τέλος σε δεκαετίες συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία. Παρέμεινε στη διεθνή σκηνή μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, όπου έλαβε θέση υπέρ της περιφερειακής ειρήνης.
Το 2016 προχώρησε στην ίδρυση του Ινστιτούτου «Τόνι Μπλερ» για την Παγκόσμια Αλλαγή.
Το Europe–Gulf Forum έχει στόχο τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου
Το Europe–Gulf Forum διοργανώνεται από τον Όμιλο ΑΝΤ1 σε συνεργασία με το Atlantic Council, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα think tanks των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη στρατηγική πρωτοβουλία έχει εξασφαλίσει την ισχυρή στήριξη πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών από την Ευρώπη και τον Κόλπο.
Αποτελεί, επίσης μία σημαντική πλατφόρμα διαλόγου που αναπτύσσει ο Όμιλος ΑΝΤ1, συγκεντρώνοντας πολιτικούς, επιχειρηματικούς και θεσμικούς παράγοντες, με στόχο την ενίσχυση μιας σταθερής και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου — δύο κομβικών περιοχών που συνδιαμορφώνουν το τοπίο των γεωπολιτικών και επενδυτικών εξελίξεων.