«Πρωταγωνιστές Μικρού Μήκους»: Ο «Καπετάνιος» Γιώργος Βαρδινογιάννης μιλά στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή του - iefimerida.gr

«Πρωταγωνιστές Μικρού Μήκους»: Ο «Καπετάνιος» Γιώργος Βαρδινογιάννης μιλά στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή του

Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Βαρδινογιάννης
Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Βαρδινογιάννης από τους «Πρωταγωνιστές»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του Γιώργου Βαρδινογιάννη, του «Καπετάνιου», ο Σταύρος Θεοδωράκης μοιράζεται ένα απόσπασμα από τις συζητήσεις τους, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πλευρά του ανθρώπου που άφησε το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο, στις επιχειρήσεις και στη δημόσια ζωή.

Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι επί χρόνια ζητούσε από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει συνέντευξη, χωρίς εκείνος να δέχεται. Όλα άλλαξαν την άνοιξη του 2026, όταν το τηλέφωνό του χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο ίδιος ο «Καπετάνιος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήρθε η ώρα για την πρώτη μου συνέντευξη. Έλα», του είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε στο σπίτι του και οι δυο τους συζήτησαν για τις στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή του, τις αρχές στις οποίες παρέμεινε πιστός και τις εμπειρίες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του.

Όπως αποκαλύπτει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν ήθελε να μείνει στη μνήμη του κόσμου αποκλειστικά για την πορεία του στο ποδόσφαιρο και τις επιχειρήσεις. Επιθυμούσε να μιλήσει και για όσα είχαν σημαδέψει βαθύτερα τη ζωή του, αλλά και για τις αδιαπραγμάτευτες αρχές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόσπασμα εντάσσεται στους «Πρωταγωνιστές Μικρού Μήκους» και φέρει τον τίτλο «Γιώργος Βαρδινογιάννης -Ο Καπετάνιος της στεριάς και της θάλασσας».

Η περιγραφή του Σταύρου Θεοδωράκη για την εκπομπή με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη

«Κάποιοι άνθρωποι μοιάζουν να είναι πάντα εδώ. Δυνατοί, αλύγιστοι, σχεδόν αιώνιοι.

Μέχρι που έρχεται η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι μια ολόκληρη εποχή φεύγει μαζί τους.

Ο Καπετάνιος ήταν ένας από αυτούς. Του ζητούσα χρόνια μια συνέντευξη. Κι εκείνος, πάντα, μου το αρνιόταν. Ώσπου μια μέρα, την άνοιξη του 2026, χτύπησε το τηλέφωνό μου. Ήταν ο ίδιος. «Ήρθε η ώρα για την πρώτη μου συνέντευξη. Έλα».

Πήγα στο σπίτι του. Δεν ήθελε να μείνει στη μνήμη μας μόνο για το ποδόσφαιρο ή τις επιχειρήσεις. Ήθελε να μιλήσει και για όλα εκείνα που είχαν σημαδέψει τη ζωή του. Για τις αδιαπραγμάτευτες αρχές του.

Σήμερα, δέκα μέρες από τον θάνατό του, αποφάσισα να μοιραστώ ένα μικρό απόσπασμα από τις συζητήσεις μας. Μια απρόσμενη, διαφορετική προσέγγιση του Καπετάνιου στη λαϊκή ρήση «πυρ, γυνή και θάλασσα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ