Η σκοτεινή, αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που σκότωσε τη φίλη της και χρησιμοποίησε σπέρμα από οίκο ανοχής για να φανεί πως είχε βιαστεί και δολοφονηθεί, παρουσιάζεται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix.
Η Μαρία Άνχελες Μολίνα, γνωστή ως Άντζι, από τη Βαρκελώνη, καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκιση το 2012 για το φρικτό έγκλημα, το οποίο διέπραξε για να συγκαλύψει την κλοπή ταυτότητας και ένα διεστραμμένο σχέδιο απάτης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ με ασφαλιστικά συμβόλαια.
Το 2008, παγίδεψε τη φίλη της Άνα Πάεθ, 35χρονη σχεδιάστρια μόδας, σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει στο όνομα της Άνα, λίγες μόνο ημέρες πριν. Της χορήγησε ηρεμιστικά και στη συνέχεια της πέρασε μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι, την οποία σφράγισε με μονωτική ταινία.
Για να φαίνεται πως το θύμα είχε βιαστεί, η Μαρία ενέχυσε σπέρμα το οποίο είχε αποκτήσει από οίκο ανοχής, όπου πλήρωσε δύο εκδιδόμενους να αυνανιστούν μπροστά της και να συλλέξει το σπέρμα σε ένα βαζάκι.
Η Μαρία μεταμφιέστηκε φορώντας περούκα για να υποβάλει αιτήσεις για τραπεζικά δάνεια και ασφαλιστήρια συμβόλαια στο όνομα της Άνα. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι κατά τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν για ψώνια.
Η υπόθεση, την οποία τα μέσα χαρακτήρισαν ως «το σχεδόν τέλειο έγκλημα», καλύπτεται από τη νέα ισπανική σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο Angi: Fake Life, True Crime.
Ποια είναι η «Άντζι»
Η Μαρία ήταν ευκατάστατη επιχειρηματίας στην Ισπανία και είχε κερδίσει εκατομμύρια από τις απατεωνιές της.
Ήταν προηγουμένως παντρεμένη με τον επιχειρηματία Χουάν Αντόνιο Άλβαρεθ Λίτμπεν, ο οποίος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1996.
Η σειρά του Netflix ρίχνει φως στον γάμο της Μαρίας με τον Χουάν και φιλοξενεί συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειάς του σχετικά με τον μυστηριώδη θάνατό του.
Μόνο μετά την καταδίκη της Μαρίας για τη δολοφονία της Άνα άρχισαν οι αρχές να εξετάζουν σοβαρά τον θάνατο του Χουάν.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2008, η Μαρία προσκάλεσε την Άνα σε δείπνο σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει για μόλις τρεις ημέρες, χρησιμοποιώντας το όνομά της.
Το ίδιο πρωί, η Μαρία είχε κάνει ανάληψη 600 ευρώ από λογαριασμό στο όνομα της Άνα. Το κλειστό κύκλωμα του τραπεζικού καταστήματος την κατέγραψε να εισέρχεται φορώντας περούκα.
Νάρκωσε τη φίλη της, της πέρασε πλαστική σακούλα στο κεφάλι και τη σφράγισε με μονωτική ταινία. Για να σκηνοθετήσει βιασμό, ενέχυσε σπέρμα που είχε προμηθευτεί από οίκο ανοχής.
Η αστυνομία στην αρχή πίστεψε πως πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα ή σαδιστικό παιχνίδι που πήγε στραβά, μέχρι που η έρευνα οδήγησε στη Μαρία.
Η Μαρία είχε ήδη κλέψει την ταυτότητα της Άνα και είχε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της για τραπεζικά δάνεια και ασφαλιστικά συμβόλαια.

Την ημέρα της δολοφονίας, η Μαρία οδήγησε ως τη Σαραγόσα με μία Porsche, με σκοπό να δημιουργήσει άλλοθι. Έκανε σχεδόν τετράωρο ταξίδι για να παραλάβει την τέφρα του πατέρα της, που είχε πεθάνει την προηγούμενη χρονιά.
Το ίδιο βράδυ, επέστρεψε στη Βαρκελώνη και είπε στην Άνα να τη συναντήσει στο διαμέρισμα, επειδή της είχε υποσχεθεί δείπνο. Εκεί, η Μαρία την νάρκωσε και όταν εκείνη έχασε τις αισθήσεις της, μπόρεσε να ολοκληρώσει ανενόχλητη το φρικτό σχέδιό της.
Κατά την έρευνα του θανάτου της Άνα, η αστυνομία παρατήρησε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά είχαν αναληφθεί από τον λογαριασμό της και είδαν τη Μαρία στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να προσποιείται τη φίλη της.
Η καταδίκη
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης καταδίκασε τη Μαρία σε 22 χρόνια φυλάκιση, με πιθανή αποφυλάκιση το 2034.
Το δικαστήριο σημείωσε ότι «εκμεταλλεύτηκε τη φιλία της για να κλέψει έγγραφα ταυτοποίησης με σκοπό το οικονομικό όφελος». Της επιβλήθηκε ποινή 18 ετών για τη δολοφονία και επιπλέον τέσσερα έτη για απάτη.
Η δολοφόνος κατάφερε για χρόνια να γοητεύει διευθυντές τραπεζών. Της ενέκριναν επίσης δάνεια και ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία υπέγραφε χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της πρώην φίλης της.
Κατά την έρευνα στο σπίτι της, η αστυνομία εντόπισε ένα κλειστό μπουκάλι με χλωροφόρμιο και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα της Άνα.
Επιπλέον, ο σύντροφός της εκείνη την εποχή παρέδωσε στην αστυνομία το αυθεντικό διαβατήριο και δελτίο ταυτότητας της Άνα, τα οποία είχε βρει κρυμμένα πίσω από το καζανάκι στο μπάνιο της Μαρίας.
Η σειρά «Angi: Fake Life, True Crime] έκανε πρεμιέρα στο Netflix την 1η Μαΐου, με δύο επεισόδια. Αν και αρχικά δημιουργήθηκε στα ισπανικά, η σειρά έχει μεταγλωττιστεί στα αγγλικά.
Ο σκηνοθέτης Κάρλος Αγουγιό περιέγραψε την έρευνα για την υπόθεση ως «επίπονη αλλά και αποκαλυπτική».
Μιλώντας στο Netflix ανέφερε: «Εκτός από τα νομικά έγγραφα, εξετάσαμε πάνω από 2.000 σελίδες δικογραφιών, αναφορών εγκλήματος και οικογενειακών φακέλων. Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 60 συνεντεύξεις με απόστρατους αστυνομικούς, ιδιωτικούς ντετέκτιβ και άτομα κοντινά στις δύο υποθέσεις. Αντιμετωπίσαμε μια πολύπλευρη έρευνα, τόσες πλευρές όσες και οι διαφορετικές ταυτότητες της Άντζι. Ήταν πρόκληση - ένα αληθινό παιχνίδι καθρεφτών - και ελπίζουμε ο θεατής να βιώσει την ίδια πρόκληση».