«Μακρά και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι μίλησαν για το πώς θα επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ήλπιζε να αξιοποιήσει τη διαρκείας 50 λεπτών συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Χάγη, για να πείσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επενδύσει στην αμυντική προσπάθεια της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
«Καλύψαμε όλα τα πραγματικά σημαντικά θέματα. Ευχαριστώ τον κ. πρόεδρο. Ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ.
«Συζητήσαμε το πώς θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και μια πραγματική ειρήνη. Μιλήσαμε για το πώς να προστατέψουμε τον λαό μας», δήλωσε ο Ζελένσκι.