Υπήκοος Ιαπωνίας έχει φυλακιστεί στο Ιράν -Το Τόκιο απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του - iefimerida.gr

Υπήκοος Ιαπωνίας έχει φυλακιστεί στο Ιράν -Το Τόκιο απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του

Ιράν Αστυνομία
Φρουρός της Επανάστασης στην Τεχεράνη / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές του Ιράν έχουν θέσει υπό κράτηση ιάπωνα υπήκοο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Το πρόσωπο αυτό συνελήφθη την 20ή Ιανουαρίου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μασάναο Οζάκι στον Τύπο. Απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Συνελήφθη ο επικεφαλής του γραφείου του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK

Χθες το απόγευμα το Radio Free Europe μετέδωσε ότι ο Σινοσούκε Καβάσιμα, ο επικεφαλής του γραφείου του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK στην Τεχεράνη, συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές και μετήχθη στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.

Το NHK απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι ο επικεφαλής του γραφείου του στην ιρανική πρωτεύουσα κρατείται στην Εβίν.

«Στο NHK, ενεργούμε πάντα με κορυφαία προτεραιότητα την ασφάλεια του προσωπικού μας. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να σας απαντήσουμε σε αυτό το στάδιο», περιορίστηκε να αναφέρει εκπρόσωπος της δημόσιας ιαπωνικής τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία Ιράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ