Αποκαλύψεις στο βιβλίο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ για το παρατσούκλι της, τα … βογγητά των κατηγορούμενων όταν ήταν εισαγγελέας, την πρώτη της δουλειά σε πάγκο αλλαντικών και τους πρώην συζύγους της.
Στα 16 κεφάλαια του βιβλίου «Κέρδισε κάθε μάχη» που η προτεινόμενη Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκιλφόιλ έγραψε πριν από 10 χρόνια περιέχονται συμβουλές επιτυχίας με βασικό άξονα τη συμβουλή του πατέρα της να είναι πάντα καλά προετοιμασμένη.
Αρκετό καιρό πριν βρεθεί στον πολιτικό στίβο και στις προεκλογικές εκστρατείες του Ντόναλντ Τράμπ, αλλά και στο πλευρό του γιού του Ντον jr, η Κίμπερλι Γκιλφόιλ είχε μάθει να κερδίζει στον στίβο της ζωής όπως περιγράφει στο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2015 όταν εργαζόταν ως νομική αναλύτρια στο FOX NEWS και πλέον κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Κάκτος.

Κίμπερλι Γκιλφόιλ ο «Τυφώνας»
«Όσοι με παρακολουθούν στην τηλεόραση με γνωρίζουν ως Κίμπερλι Γκιλφόιλ. Ο παραγωγός και οι συνάδελφοί μου με αποκαλούν στοργικά ΚG. Αλλά τότε που ήμουν αναπληρώτρια εισαγγελέας στο Λος Άντζελες και πριν γίνω βοηθός εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο ήμουν γνωστή ως ο Τυφώνας.
Το παρατσούκλι αυτό ήταν σαν μνεία στον «Τυφώνα» Rubin Carter, τον πυγμάχο που ήξερε κυριολεκτικά πως να παλεύει για τα δικαιώματά του μέσα κι έξω από το ρινγκ.
Ο Carter κατηγορήθηκε άδικα για ένα έγκλημα, φυλακίστηκε για σχεδόν 20 χρόνια και τελικά απελευθερώθηκε, αφού άσκησε έφεση αρκετές φορές. Στη συνέχεια έγινε υπερασπιστής άλλων κρατουμένων που είχαν κατηγορηθεί άδικα, αποδεικνύοντας το σθένος του» γράφει η προτεινόμενη Πρέσβης.


«Οι κατηγορούμενοι βογκούσαν κάθε φορά που με έβλεπαν...»
Όπως τονίζει στο βιβλίο της που έχει συμβουλευτικό αλλά και αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, προσπαθούσε να είναι πολύ προσεκτική κάθε φορά που δίκαζε και το ίδιο εξακολουθεί να κάνει μέχρι σήμερα.
«Οι κατηγορούμενοι βογκούσαν κάθε φορά που με έβλεπαν να μπαίνω σε μια αίθουσα δικαστηρίου επειδή είχα τη φήμη ότι έρχομαι οπλισμένη με στοιχεία και κερδίζω υποθέσεις» σημειώνει εκθέτοντας τις απόψεις της για το πως μπορεί κάποιος να βρει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο.
Αριστούχος του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια, σπούδασε νομικά στο Δουβλίνο και απέκτησε διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαν Φραντσίσκο. Αλλά αυτό που κατάλαβε παρά τους σημαντικούς δασκάλους της είναι, όπως λέει, ότι η μεγαλύτερη αίθουσα διδασκαλίας είναι η ίδια η ζωή.


Εχασε τη μητέρα της στα 11 της, μεγάλωσε τον 8χρονο αδελφό της
Στα 11 έχασε τη μητέρα της, δασκάλα παιδιών με ειδικές ανάγκες, από λευχαιμία, και κλήθηκε να διαχειριστεί την τεράστια απώλεια. Επίσης χρειάστηκε να φροντίζει τον αδερφό της Anthony που ήταν τότε 8 ετών.
«Ανέλαβα τα γεύματά του, τον ετοίμαζα για το σχολείο το πρωί, τον βοηθούσα με τα μαθήματά του το απόγευμα αν με χρειαζόταν και γενικά ήμουν εκεί για να τον στηρίζω και να τον προσέχω» θυμάται για την περίοδο που η ίδια θεωρούνταν ένα χαρισματικό παιδί από τον περίγυρό της διαβάζοντας πολύ, συχνά με συμμαθητές της μεγαλύτερων τάξεων.

Η πρώτη υποψηφιότητα
Όταν η καλύτερή της φίλη αποφάσισε να βάλει υποψήφια για Πρόεδρος στο
Σχολείο ανάλαβε υπεύθυνη της «εκστρατείας» και ο πατέρα της διέκρινε τότε ένα ιδιαίτερο ταλέντο.
«Ξέρεις Κίμπερλι, είσαι έξυπνη, παθιασμένη, νοιάζεσαι για τους ανθρώπους. Έχεις σκεφτεί ποτέ να βάλεις εσύ υποψηφιότητα; Θα ήταν καταπληκτικό αν έκανες κάτι τέτοιο» της είπε. Ετσι έβαλε υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος και μαζί με τη φίλη της έγιναν όπως γράφει ένα αχτύπητο δίδυμο.
Ο πατέρας της, που την ενθάρρυνε στο πρώτο της άλμα συνέχιζε να την ενθαρρύνει στα αθλήματα λέγοντάς της πως ό,τι μπορεί να κάνει ένας άντρας εκείνη μπορεί να το κάνει καλύτερα.
Πιο πολύ όμως την έμαθε να υποστηρίζει τον εαυτό της με επιχειρήματα χρησιμοποιώντας συχνά με τη φράση «Μη φοβηθείς ποτέ να ζητήσεις το οτιδήποτε, όμως να είσαι προετοιμασμένη».


Σε πάγκο αλλαντικών η πρώτη της δουλειά
Η πρώτης της καλοκαιρινή δουλειά ήταν σε πάγκο αλλαντικών σε παντοπωλείο της γειτονιάς της που όπως γράφει «με οδήγησε στην καταπληκτική καριέρα που έχω σήμερα».
Είχε καταφέρει να πείσει τον εργοδότη να την προσλάβει χωρίς καθόλου προϋπηρεσία και σε σύντομο διάστημα οργάνωσε τον πάγκο, τα εμπορεύματα και τις τιμές έτσι ώστε προήχθη σε διευθύντρια, πήρε ένα σημαντικό μπόνους και παράλληλα εξασφάλιζε τα αγαπημένα της αλλαντικά για την ίδια και την οικογένειά της.

Η εισαγγελία, ο γάμος με τον Νιούσομ και η τηλεπερσόνα Κίμπερλι
Με σκληρή δουλειά και επιμονή κατάφερνε όπως περιγράφει να κατακτά τους στόχους της κι έτσι βρέθηκε στη θέση της βοηθού εισαγγελέα στο Σαν Φραντσίσκο.
Το όνειρο της ζωής της ωστόσο έπρεπε να διακοπεί όταν παντρεύτηκε τον τότε Δήμαρχο και σημερινό κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ λόγο του ασυμβίβαστου της θέσης της με τον ρόλο της πρώτης κυρίας της πόλης.
Στη συνέχεια τα βήματά της την οδήγησαν στην Νέα Υόρκη όπου με την ίδια επιμονή και την ικανότητά της να υπερασπίζεται τον εαυτό της κατάφερε να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα.

Μοντέλο της Victoria Secret
Για να πληρώσει τις σπουδές της στη Νομική δούλεψε ένα διάστημα και ως μοντέλο εκμεταλλευόμενη την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση.
«Συμμετείχα σε διαφημίσεις σε διάφορες εφημερίδες, καταλόγους, καταστήματα λιανικής πώλησης και πολλά άλλα. Και ναι, έκανα και το μοντέλο στη Victoria Secret. Η πρακτική άσκηση μου έδωσε και άλλα μαθήματα ζωής, που ενίσχυσαν την ικανότητα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου» σημειώνει.
Τότε την είχε αναλάβει ένας ατζέντης διάσημων μοντέλων όπως η Κρίστι Τέρλιγκτον, μέχρι που ήρθε η ώρα να βάλει τέλος σε αυτή την καριέρα.


Και εισαγγελέας και μοντέλο
«Κατάλαβα ωστόσο πως ήρθε η ώρα να τελειώσω την καριέρα μου ως μοντέλο όταν έκανα μια διαφήμιση για ένα ντους της Teledyne που μπήκε σε ένα τεύχος του δημοφιλούς περιοδικού Sports Illustrated.
Το συγκεκριμένο τεύχος επικεντρωνόταν στο εθνικό πρωτάθλημα και ορισμένοι συνάδελφοί μου από το γραφείο του εισαγγελέα αναρωτήθηκαν φωναχτά αν τα πόδια στη διαφήμιση ήταν δικά μου. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι το μόντελινγκ με είχε πάει όσο πιο μακριά μπορούσε …» γράφει η Κίμπερλι Γλιλφόιλ.
Στο βιβλίο της αποθεώνει τους δυο πρώην συζύγους της, τον Γκάβιν Νιούσομ και τον πατέρα του γιού της Ερικ Βίλενσι τους οποίους όπως αναφέρει συνεχίζει να εκτιμά μέχρι σήμερα.
Η πιο συχνή αναφορά ωστόσο γίνεται στον πατέρα της Τόνι Γκιλφόιλ, επιτυχημένο εργολάβο με καταγωγή από την Ιρλανδία. Οι συμβουλές του όπως περιγράφει, την καθόρισαν μαζί με τις μνήμες που είχε από την μητέρα της η οποία την έπαιρνε μαζί της στο πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο και παράλληλα την έμαθε να προσπαθεί σκληρά και να ανοίγει τα φτερά της.


