Τσουκαλάς: Το μέγεθος της ηθικής και θεσμικής παρακμής της κυβέρνησης δεν παύει να μας εκπλήσσει - iefimerida.gr

Τσουκαλάς: Το μέγεθος της ηθικής και θεσμικής παρακμής της κυβέρνησης δεν παύει να μας εκπλήσσει

Κώστας Τσουκαλάς καρο γραβατα
Κώστας Τσουκαλάς / INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπίθεση στην κυβέρνηση και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς.

«Με εμφανή αδυναμία να απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημα πώς προασπίστηκε ο Πρωθυπουργός την εθνική ασφάλεια μετά την καταδίκη ιδιωτών γιατί παρακολουθούσαν το μισό υπουργικό συμβούλιο, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους αξιωματούχους, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε σε καταφανή ψεύδη για να βαφτίσει το ψάρι, κρέας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσουκαλάς: Το μέγεθος της ηθικής και θεσμικής παρακμής της κυβέρνησης δεν παύει να μας εκπλήσσει

«Το μέγεθος της ηθικής και θεσμικής παρακμής της κυβέρνησης δεν παύει να μας εκπλήσσει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τυπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συμπλήρωσε: «Το ακούσαμε και αυτό: δύο χρόνια μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Μαρινάκης βάφτισε «συμμόρφωση» της ΕΥΠ με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, το γεγονός ότι η ΕΥΠ αρνήθηκε να διαθέσει στην ΑΔΑΕ οποιοδήποτε στοιχείο για την αιτιολογία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη».

Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι « το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει πάρει δεσμευτική για την κυβέρνηση θέση στο θέμα αυτό. Δέχεται ότι «πρέπει να διασφαλίζεται ότι τα παρακολουθούμενα πρόσωπα μπορούν να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην απόφαση για τη χορήγηση της άδειας, αλλά και στην αίτηση της αρχής που ζήτησε την άδεια, ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους χορηγήθηκε η άδεια αυτή» και ότι «ο θιγόμενος θα είναι σε θέση, υπό τους τιθέμενους σε αυτήν όρους, να γνωρίζει το αιτιολογικό της επιβολής του μέτρου της άρσης των επικοινωνιών του, ώστε να έχει τη δυνατότητα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας».

Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να ευτελίζει το κράτος δικαίου και να εκθέτει την χώρα .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διατύπωσε αιχμές σχολιάζοντας σχετικό επιχείρημα του κ. Μαρινάκη για τους υπουργούς που μολονότι είχαν ενημερωθεί για την παρακολούθηση τους από την Ανεξάρτητη Αρχή σιώπησαν συνειδητά και δεν κίνησαν καμία νομική ενέργεια.

«Πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο υποχρεώθηκε να απαλλάξει τους κατηγορούμενους για ορισμένα από τα αδικήματα που εξετάστηκαν, ακριβώς επειδή κάποιοι, -μεταξύ των οποίων και οι υπουργοί της κυβέρνησης-, δεν υπέβαλαν έγκληση σε αντίθεση με τον Ν. Ανδρουλάκη που κατέθεσε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά και βάσει αυτής απαγγέλθηκε η σχετική ποινή», κατέληξε Κ. Τσουκαλάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ