«Θετική» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία μέσα σε ένα 24ωρο του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μία «θετική τηλεφωνική συνομιλία» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ.
Η εκπρόσωπος δεν έκανε καμία αναφορά στην ουσία των όσων είπαν οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε κατηγορήσει την Ουκρανία για απόπειρα να πλήξει με drones οικία του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ωστόσο, το Κρεμλίνο ενημέρωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στον Αμερικανό ομόλογό του σχετικά με την εν λόγω επίθεση. Ο βοηθός του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, περιέγραψε τον Τραμπ ως «σοκαρισμένο» στο άκουσμα της επίθεσης.
Επιβεβαίωσε ο Τραμπ: Είμαι πολύ θυμωμένος
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα και την πληροφορία που του έδωσε ο Πούτιν.
«Ξέρετε ποιος μου μίλησε για αυτό; Ο πρόεδρος Πούτιν, νωρίς σήμερα το πρωί. Είπε ότι του επιτέθηκαν. Αυτό δεν είναι καλό. Είμαι πολύ θυμωμένος», είπε στους δημοσιογράφους ο Τραμπ ενώ υποδεχόταν στο Μαρ-α-Λάγκο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
«Είναι μια ευαίσθητη περίοδος. Δεν είναι η σωστή στιγμή. Είναι ένα πράγμα να επιτεθείς επειδή επιτίθενται. Και είναι άλλο πράγμα να επιτεθείς στο σπίτι του», πρόσθεσε.
Η Μόσχα λέει ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας 91 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της προεδρικής κατοικίας στην περιοχή του Νόβγκοροντ. Το Κίεβο το διέψευσε καταγγέλλοντας το «ψέμα» της Ρωσίας.