Ο Τραμπ έφτασε στο Πεκίνο, χωρίς τη Μελάνια -Υποδοχή-υπερθέαμα είχε ετοιμάσει ο Σι Τζινπίνγκ, δείτε βίντεο - iefimerida.gr

Ο Τραμπ έφτασε στο Πεκίνο, χωρίς τη Μελάνια -Υποδοχή-υπερθέαμα είχε ετοιμάσει ο Σι Τζινπίνγκ, δείτε βίντεο

Τραμπ Κίνα
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φτάνει με το Air Force One στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου (AP Photo/Mark Schiefelbein)
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε σήμερα στην Κίνα για διμερείς εμπορικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων, σε μία τριήμερη επίσκεψη με μεγάλο γεωπολιτικό ενδιαφέρον.

Στο ταξίδι του ο Τραμπ δεν συνοδεύεται από την σύζυγό του, Μελάνια, αλλά πλαισιώνεται από 16 κορυφαίους διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών κολοσσών, ανάμεσά τους ο ο Έλον Μασκ, ο Τιμ Κουκ (Apple), ο Λάρι Φινκ (BlackRock) και ο Στίβεν Σβάρτσμαν (Blackstone).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας: Ίλον Μασκ, Τιμ Κουκ της Apple, Λάρι Καλπ της GE Aerospace και η Κέλυ Όρμπεργκ της Boeing / Φωτογραφία: AP
Τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας: Ίλον Μασκ, Τιμ Κουκ της Apple, Λάρι Καλπ της GE Aerospace και η Κέλυ Όρμπεργκ της Boeing / Φωτογραφία: AP
 Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περπατά με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Χαν Ζενγκ / Φωτογραφία: AP
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περπατά με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Χαν Ζενγκ / Φωτογραφία: AP

Στο αεροδρόμιο του Πεκίνου οι αρχές ετοίμασαν μία μεγαλειώδη υποδοχή στον Αμερικανό πρόεδρο, την οποία το FOX News μεταδίδει ζωντανά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Επικεφαλής της υποδοχής ο Χαν Τζενγκ

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδοχής ηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Χαν Τζενγκ, επιλογή που υπογραμμίζει τη διπλωματική βαρύτητα της επίσκεψης. Ο Χαν θεωρείται στενός συνεργάτης του Σι Τζινπίνγκ και έχει αναλάβει επανειλημμένα ρόλο ειδικού απεσταλμένου σε διεθνείς επαφές υψηλού επιπέδου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία: AP
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία: AP
 Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περπατά με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Χαν Ζενγκ / Φωτογραφία: AP
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περπατά με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Χαν Ζενγκ / Φωτογραφία: AP

Παρουσία διπλωματών και επίσημων εκπροσώπων

Στο αεροδρόμιο παρόντες ήταν επίσης ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα, Ντέιβιντ Περντού, ο Κινέζος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Σιε Φενγκ, καθώς και ο εκτελεστικός υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Μα Ζαοξού, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντυπωσιακή τελετή στο αεροδρόμιο

Την υποδοχή πλαισίωσαν περίπου 300 Κινέζοι νέοι με μπλε και άσπρες στολές, οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας κινεζικές σημαίες. Στο τελετουργικό συμμετείχε επίσης τιμητική στρατιωτική φρουρά και στρατιωτική μπάντα, προσδίδοντας έντονο συμβολισμό στην άφιξη.

Με αμερικανικές και κινεζικές σημαίες για την τελετή υποδοχής υποδέχονται τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που έφτασε με το Air Force One,  στο Διεθνές Αεροδρόμιο Beijing Capital στο Πεκίνο / Φωτογραφία: AP
Με αμερικανικές και κινεζικές σημαίες για την τελετή υποδοχής υποδέχονται τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που έφτασε με το Air Force One, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Beijing Capital στο Πεκίνο / Φωτογραφία: AP

Επίσημη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να υποδεχθεί επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ σε ξεχωριστή συνάντηση το πρωί της Πέμπτης, ώρα Πεκίνου.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περπατά με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Χαν Ζενγκ κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου / Φωτογραφία: Ap
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περπατά με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Χαν Ζενγκ κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου / Φωτογραφία: Ap
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη επίσκεψη από το 2017

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Κίνα, μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο του 2017.

Ο Τραμπ θα είχει συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στην οποία αναμένεται να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων ζητημάτων, από το διεθνές εμπόριο και την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν έως το θέμα της Ταϊβάν.

Πριν την αναχώρησή του για το Πεκίνο, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα έχει μια μακρά συνομιλία με τον Σι Τζινπίνγκ για τον πόλεμο στο Ιράν ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι ο Κινέζος πρόεδρος θα βοηθούσε την Ουάσινγκτον να βάλει τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επιχειρηματικό πλάνο της επίσκεψης, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Boeing καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα μπορούσε να σπάσει κάθε ρεκόρ: την πώληση 500 αεροσκαφών 737 MAX, συν δεκάδων αεροσκάφων ευρείας ατράκτου εξοπλισμένων με κινητήρες της GE Aerospace (παρών στην αποστολή είναι άλλωστε και ο CEO της GE, Λάρι Καλπ).

Αν το deal οριστικοποιηθεί, θα είναι η πρώτη μεγάλη κινεζική παραγγελία για την Boeing από το 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ντόναλν Τραμπ Κίνα επίσκεψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ