Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αμερικανικός νόμος τον εμποδίζει να διεκδικήσει τρίτη προεδρική θητεία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να αμφισβητήσει τα νομικά όρια για τον χρόνο παραμονής στην προεδρία.
«Αν το διαβάσετε, είναι αρκετά σαφές, δεν μου επιτρέπεται να θέσω υποψηφιότητα – κρίμα», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά την πτήση του προς τη Νότια Κορέα.
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη (28/10) ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να αποκλείσει να είναι υποψήφιος για μια τρίτη προεδρική θητεία, παρά την 22η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ που περιορίζει την εκλογή των προέδρων σε δύο φορές.
«Θα ήθελα πολύ να το κάνω», είπε χθες ο Τραμπ για την προοπτική μιας προεδρικής υποψηφιότητας το 2028.
«Έχω τα καλύτερα νούμερα που έχω δει ποτέ. Είναι πολύ τρομερό», πρόσθεσε.