Σε κέφια ο Τραμπ: Με χορούς και χαμόγελα ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ασία [βίντεο] - iefimerida.gr

Σε κέφια ο Τραμπ: Με χορούς και χαμόγελα ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ασία [βίντεο]

Ο Ντοναλντ Τραμ χορεύει με τον Μαλαισιανό πρωθυπουργό Ανουάρ Ιμπραχίμ
Ο Ντοναλντ Τραμ χορεύει με τον Μαλαισιανό πρωθυπουργό Ανουάρ Ιμπραχίμ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις χορευτικές του ικανότητες έδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, στο πρώτο σκέλος της ασιατικής του περιοδείας.

Δείχνοντας ξεκούραστος ύστερα από πτήση 23 ωρών από την Ουάσινγκτον, ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ κούνησε τους γοφούς του και ύψωσε τις γροθιές του στο ρυθμό των τυμπάνων, χορεύοντας με μια ομάδα χορευτών, κοντά στο κόκκινο χαλί του αεροδρομίου, έξω από το Air Force One, το πρωί της Κυριακής 26 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας

Μια σειρά από χορευτές ντυμένους με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές εκπροσώπησαν τις κυριότερες εθνότητες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων ιθαγενών από το Βόρνεο, καθώς και ομάδα Μαλαισιανών, Κινέζων και Ινδών.

Τον πρόεδρο συνόδευε ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός Ανουάρ Ιμπραχίμ, ο οποίος λικνιζόταν κι εκείνος στον ρυθμό της μουσικής δίπλα στον καλεσμένο του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λευκός Οίκος ανάρτησε το στιγμιότυπο στα κοινωνικά δίκτυα με τη λεζάντα «TRUMP DANCE MALAYSIA VERSION», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Πενθήμερη περιοδεία του Τραμπ στην Ασία

Ο Τραμπ πραγματοποιεί μια πενθήμερη περιοδεία στην Ασία προκειμένου να ενισχύσει τη θέση και τις εμπορικές συμφωνιες των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, μεταξύ άλλων εδραιώνοντας τις σχέσεις με τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, στο Τόκιο και έπειτα συναντώντας τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα, όπου ενδέχεται επίσης να χαιρετήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, ως τελευταία, απρόσμενη προσθήκη στο προγραμματισμένο ταξίδι.

Το Air Force One συνοδεύτηκε κατά την είσοδό του στη Μαλαισία από δύο F-18 — φρουρά τιμής που είχε παρασχεθεί και σε προηγούμενες επισκέψεις του σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Η πυκνή, πολυεθνική περιοδεία ξεκίνησε με μια εξίσου γεμάτη ημέρα μετακινήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου 14 λεπτών στους δημοσιογράφους πάνω από τον Ατλαντικό, πριν από μια στάση ανεφοδιασμού στη Γερμανία.

Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ το Air Force One

Κατά τη διάρκεια στάσης στο Κατάρ, ο Τραμπ φιλοξένησε τον εμίρη Ταμίν μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι στην καμπίνα του Air Force One — ενώ στις οθόνες προβαλλόταν ένας αγώνας του UFC.

Η στάση στο Κατάρ επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του ειρηνευτικού σχεδίου του Τραμπ για τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της οριστικοποίησης μιας διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που πρόκειται να αναπτυχθεί στην ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο παλαιστινιακή περιοχή, μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς — μέρος του πλαισίου του Τραμπ για τον τερματισμό του διετούς πολέμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Αυτή είναι η πραγματική ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της σύντομης νυχτερινής στάσης. «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ — εδώ και 3.000 χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι μια πολυεθνική ομάδα χωρών που πρόκειται να αναπτυχθεί στη Γάζα «στην πραγματικότητα επιλέγει αυτή τη στιγμή τους ηγέτες της».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζεται να εμπλακούν πολύ. Μπορούν να το χειριστούν οι ίδιες», είπε. «Πρόκειται για πολύ ισχυρά έθνη. Έχουμε τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ. Έχουμε αυτά τα τρία, κι έπειτα πολλά άλλα πίσω τους και στο πλευρό τους. Εμπλέκεται η Τουρκία. Εμπλέκεται η Ινδονησία. Η Ιορδανία, η Αίγυπτος. Είναι μια εντυπωσιακή ομάδα».

Ο Τραμπ επέβλεψε επίσης την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης την Κυριακή

Ο πρόεδρος παρακολούθησε τον πρωθυπουργό της Καμπότζης, Χουν Μα νέτ, και τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό, Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ, να υπογράφουν την ενισχυμένη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Συνδέσμου Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 18 Καμποτζιανών στρατιωτών που κρατούνται αιχμάλωτοι στην Ταϊλάνδη, καθώς και την έναρξη απομάκρυνσης βαρέων όπλων από τα σύνορα και των δύο χωρών. «Καταφέραμε κάτι που πολλοί έλεγαν πως δεν μπορούσε να γίνει», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης χαρακτήρισε τη μέρα «ιστορική», ενώ ο Ταϊλανδός ομόλογός του τόνισε ότι η συμφωνία «θέτει τα θεμέλια για μια διαρκή ειρήνη».

Ο Ιμπραχίμ χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης, δηλώνοντας κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη σύνοδο ότι «μας υπενθυμίζει πως η συμφιλίωση δεν είναι παραχώρηση, αλλά πράξη θάρρους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την υπογραφή της ενισχυμένης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, ο Τραμπ προχώρησε σε ξεχωριστές οικονομικές συμφωνίες με την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ