Ο Τραμπ κατεβάζει τους δασμούς στην Κίνα στο 80% -«Μου φαίνεται σωστό» - iefimerida.gr

Ο Τραμπ κατεβάζει τους δασμούς στην Κίνα στο 80% -«Μου φαίνεται σωστό»

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις ΗΠΑ και ότι οι δασμοί 80% στα κινεζικά προϊόντα «φαίνεται να είναι σωστοί».

«Η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις ΗΠΑ - Θα ήταν τόσο καλό γι' αυτούς!!! Οι κλειστές αγορές δεν λειτουργούν πια!!!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δασμoί 80% στην Κίνα φαίνονται σωστοί. Στο χέρι του Σκοτ Μπ.» έγραψε επίσης ο Τραμπ, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ.

Για αύριο είναι προγραμματισμένες συνομιλίες των δύο πλευρών για τους δασμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτήν τη στιγμή οι δασμοί που επιβάλλονται στα κινεζικά προϊόντα είναι 145%.

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για τους δασμούς

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, και ο επικεφαλής διαπραγματευτής σε θέματα εμπορίου, Τζέιμσον Γκριρ, θα συναντηθούν με τον «τσάρο» της κινεζικής οικονομίας, Χε Λίφενγκ, στην Ελβετία αυτό το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς την επίλυση ενός εμπορικού πολέμου που προκαλεί αναταραχές στην παγκόσμια οικονομία.

Μετά την επιστροφή του Τραμπ τον Ιανουάριο στον Λευκό Οίκο, η κυβέρνησή του επέβαλε νέους τελωνειακούς δασμούς συνολικού ύψους 145% στα εμπορεύματα που προέρχονται από την Κίνα, στους οποίους προστίθενται μέτρα κατά τομείς.

Το Πεκίνο απάντησε επιβάλλοντας τελωνειακούς δασμούς 125% στις αμερικανικές εισαγωγές στην Κίνα, καθώς και πιο στοχευμένα μέτρα.

Τα επίπεδα αυτά θεωρούνται αφόρητα από τους περισσότερους οικονομολόγους, σε σημείο που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, αλλά και χώρες πέραν αυτών, να απειλούνται με ύφεση και ενδεχομένως μεγάλη αύξηση των τιμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Κίνα δασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ