Ο Τραμπ για τη συνάντηση με τον Πούτιν την Παρασκευή: Θα είναι «διερευνητική», δεν θα παραστεί ο Ζελένσκι - iefimerida.gr

Ο Τραμπ για τη συνάντηση με τον Πούτιν την Παρασκευή: Θα είναι «διερευνητική», δεν θα παραστεί ο Ζελένσκι

Ντόναλντ Τραμπ και Βλάντιμιρ Πούτιν
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την επικείμενη κρίσιμη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα την ερχόμενη Παρασκευή.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν έπρεπε ποτέ να έχει ξεσπάσει», δήλωσε ο Τραμπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν θα είχε συμβεί αν ήμουν πρόεδρος, δεν θα είχε συμβεί ποτέ» δήλωσε, όπως μετέδωσε το SkyNews.

«Διερευνητική η συνάντηση με τον Πούτιν» λέει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε τις συνομιλίες ως «διερευνητική συνάντηση» και είπε ότι «εκείνος [σ.σ. ο Πούτιν] θέλει να εμπλακεί».

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Πούτιν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος.

«Το έχω πει αυτό αρκετές φορές και έχω απογοητευτεί, γιατί είχα μια εξαιρετική τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και μετά εκτοξεύονταν πύραυλοι στο Κίεβο ή κάπου αλλού», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι θα πει στον Πούτιν: «Πρέπει να σταματήσεις αυτόν τον πόλεμο, πρέπει να τον σταματήσεις».

Πρόσθεσε ότι μετά τη συνάντηση θα τηλεφωνήσει σε Ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους τα πάει «πολύ καλά».

Ωστόσο, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν πρόκειται να συνάψει ο ίδιος μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, λέγοντας: «Δεν εξαρτάται από εμένα».

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που μου έλεγε ότι θα ήθελαν να συναντηθούμε και θα δω για ποιο θέμα θέλουν να συζητήσουμε», είπε.

«Θα ήθελα να δω μια κατάπαυση του πυρός, θα ήθελα να δω την καλύτερη δυνατή συμφωνία και για τις δύο πλευρές, χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό» συμπλήρωσε.

Χωρίς τον Ζελένσκι οι συνομιλίες με τον Πούτιν είπε ο Τραμπ

Ο Τραμπ ρωτήθηκε επίσης αν ο Ζελένσκι θα παραστεί στις συνομιλίες της Παρασκευής.

«Δεν θα συμμετέχει» ξεκαθάρισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα έλεγα ότι θα μπορούσε να πάει, αλλά έχει πάει σε πολλές συναντήσεις, είναι εκεί εδώ και τριάμισι χρόνια και δεν έγινε τίποτα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι θα είναι σε θέση να καταλάβει αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία «πιθανώς στα πρώτα δύο λεπτά» της συνάντησής του με τον Πούτιν.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του σχετικά με την επικείμενη συνάντηση, ο Τραμπ είπε:

«Είμαι εδώ για έναν λόγο, για να ξεφορτωθώ έναν πόλεμο που ξεκίνησε κάποιος άλλος».

Πρόσθεσε: «Τελικά, θα βάλω τους δύο [σ.σ. Πούτιν και Ζελένσκι] σε ένα δωμάτιο, θα είμαι εκεί ή δεν θα είμαι εκεί, και πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί».

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε, επίσης, ότι θα μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι πριν από τη συνάντησή του με τον Πούτιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ