Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την νέα, μεγαλειώδη Αίθουσα Χορού που κατασκευάζεται στον Λευκό Οίκο έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας από το Air Force One.
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε νέα σχέδια της «πολύ όμορφης» Αίθουσας δήλωσε ότι θα είναι θωρακισμένη με αλεξίσφαιρα τζάμια και συστήματα προστασία από droneς, απέναντι «στις απειλές της τρέχουσας εποχής».
Αυτό όμως που άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους ήταν η είδηση ότι κάτω από την Αίθουσα Χορού, κατασκευάζεται ένα μεγάλο συγκρότημα, σαν καταφύγιο.
«Ο στρατός κατασκευάζει ένα τεράστιο συγκρότημα κάτω από την αίθουσα χορού, και τα πάμε πολύ καλά, είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Τραμπ.
Το υπόγειο συγκρότημα αναμένεται να λειτουργεί τόσο ως καταφύγιο, όσο και ως κέντρο διοίκησης σε περίπτωση κρίσης.
«Είναι μέρος αυτού, η Αίθουσα Χορού, ουσιαστικά γίνεται ένα υπόστεγο για ό,τι κατασκευάζεται από κάτω», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Εκτοξεύεται το κόστος κατασκευής
Η… αυτοκρατορική Αίθουσα Χορού του Τραμπ θα έχει χωρητικότητα έως και 1.000 άτομα και θα χρησιμοποιείται για επίσημες εκδηλώσεις και δείπνα προς τιμή ξένων ηγετών.
Πρόκειται για ένα από τα πιο εκτεταμένα -και αμφιλεγόμενα - έργα στον Λευκό Οίκο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός κατασκευής εκτοξεύεται διαρκώς, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Από τα αρχικά 200 εκατομμύρια δολάρια, το κόστος έχει ήδη φτάσει τα 400 εκατομμύρια, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιμένει ότι θα καλυφθεί μέσω ιδιωτικών δωρεών.