Τουρκία: Στις φλόγες συνοικία της Σμύρνης -Σε απόσταση ανάσας από σπίτια, εφιαλτικές εικόνες - iefimerida.gr

Τουρκία: Στις φλόγες συνοικία της Σμύρνης -Σε απόσταση ανάσας από σπίτια, εφιαλτικές εικόνες

Μεγάλη φωτιά στη Σμύρη
Μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη / Φωτογραφία Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη παραμένουν οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στη συνοικία Τσανταρλί της Σμύρνης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε σε δασική περιοχή, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και κινητοποιήθηκαν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη, οκτώ ελικόπτερα, 35 υδροφόρα οχήματα, τέσσερις μπουλντόζες και πολυάριθμα επίγεια συνεργεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έβλεπαν τις φλόγες ενώ έκαναν μπάνιο στη θάλασσα

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά έπληξε αρχικά τη συνοικία Γιαϊλάγιουρτ και στη συνέχεια επεκτάθηκε προς τις περιοχές Ντεμιρτάς και Ντελικτάς. Οι αρχές παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής στις γειτονικές κοινότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνσή τους δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης, ευνοώντας τη γρήγορη εξάπλωση των φλογών.

Εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα δείχνουν τη μεγάλη φωτιά να έχει επεκταθεί στην πλαγιά του βουνού με ανυποψίαστους λουόμενους να παρακολουθούν τις εικόνες που κόβουν την ανάσα από την παραλία.

Η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα το οικιστικό συγκρότημα Pelin2, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης και των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την επέκτασή της στις κατοικίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η φωτιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεσή της. Οι εναέριες επιχειρήσεις διακόπηκαν με τη δύση του ηλίου και θα επαναληφθούν με το πρώτο φως της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στην περιοχή της Σμύρνης είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στο Σεφεριχισάρ και Μεντερέςη οποία εξαπλώθηκε γρήγορα σε μια μεγάλη έκταση λόγω ισχυρών ανέμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των συνοικιών Κουγιουτζάκ και Ορχανλί, εκκενώθηκαν, ενώ ξεκίνησαν εναέριες και επίγειες προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι φλόγες απείλησαν επίσης κατοικημένες ζώνες στις περιοχές Τζουμχουριέτ, Τασντίμπι, Καρακαγιαλάρ και Παγιαμλί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σμύρνη Τουρκία φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ