Τεχνητή Νοημοσύνη: Μεγάλες προοπτικές αλλά και μεγάλες προκλήσεις | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μεγάλες προοπτικές αλλά και μεγάλες προκλήσεις

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μεγάλες προοπτικές αλλά και μεγάλες προκλήσεις
Τεχνητή Νοημοσύνη: Μεγάλες προοπτικές αλλά και μεγάλες προκλήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προσπάθεια ανάδειξης των προοπτικών και προκλήσεων της τεχνητής νοημοσύνης πρωτοστατεί η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της ειδικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή (AIDA).

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αποτελεί μια φανταστική προβολή στο μέλλον. Παρότι επηρεάζει ήδη την καθημερινότητά μας, αναμένεται να επιφέρει ακόμα τεράστιες αλλαγές και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση της κοινωνίας μας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στις ζωές μας νέες ψηφιακές καινοτομίες όπως προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί, συστήματα θερμικής απεικόνισης και αναγνώρισης προσώπου, έξυπνα σπίτια, αυτοκινούμενα οχήματα, βιομηχανικά ρομπότ, συστήματα ευφυούς γεωργίας και πρόβλεψης φυσικών καταστροφών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΕΛΚ, έχοντας ως στόχο να καταστήσει την Ευρώπη ηγετική δύναμη στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές και στηρίζει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Εντούτοις, καθώς η χρήση της εγείρει νομικά και ηθικά ζητήματα, το ΕΛΚ στην προσπάθειά του να προστατευτούν τα δικαιώματα και οι ατομικές μας ελευθερίες, διεκδικεί ένα ανθρωποκεντρικό ρυθμιστικό πλαίσιο με κανόνες ευθύνης.

Η ταχύτατη εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη, θα πρέπει να δώσει κίνητρο στην Ελλάδα να πράξει το ίδιο. Μελέτες έχουν δείξει πως σε 15 χρόνια, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς, η χώρα μας έχει τη χρυσή ευκαιρία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, προπαντός σε θέματα που αφορούν τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.

Τέλος, η ψηφιακή τεχνολογία δε διαμορφώνει τους ανθρώπους, καθώς οι άνθρωποι είναι εκείνοι που πρέπει να τη διαμορφώνουν. Απώτερος σκοπός όλων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής με βάση κανόνες που να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ