Την εκτίμηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επιθυμεί να εισβάλουν οι ΗΠΑ στη Γροιλανδία έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι.
«Δεν νομίζω ότι ο Τραμπ θέλει να πραγματοποιήσει εισβολή στη Γροιλανδία. Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλώντας με ρεπουμπλικανούς βουλευτές είπε ότι ενδεχομένως θα ήθελαν να την αγοράσουν, αλλά πρέπει να δούμε τι ακριβώς σημαίνει» αυτό, δήλωσε σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της Rai.
«Ο Ρούμπιο, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα συναντήσει την πολιτική ηγεσία της Δανίας με στόχο να συζητήσουν το θέμα της Γροιλανδίας», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.
«Ως Ιταλία, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπενθυμίσαμε ότι τη μοίρα της Γροιλανδίας την αποφασίζουν η Γροιλανδία και η Δανία. Η Αρκτική είναι βασικής σημασίας για την ασφάλεια όλων μας στη Δύση. Παραμένουν ως έχουν όμως, η ανεξαρτησία, η εδαφική ακεραιότητα, το απαραβίαστο των συνόρων της Γροιλανδίας», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ