Συγχαρητήρια Ρούμπιο στον εθνικιστή Ναβρότσκι για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία - iefimerida.gr

Συγχαρητήρια Ρούμπιο στον εθνικιστή Ναβρότσκι για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία

Μαρκο Ρούμπιο διπλα σε σημαια
Μαρκο Ρούμπιο /apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εξέφρασε «τα συγχαρητήρια» της κυβέρνησής στον εθνικιστή Κάρολ Ναβρότσκι, που επικράτησε στις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία.

Τόνισε πως η Ουάσιγκτον αδημονεί να συνεργαστεί μαζί του για «να προωθήσουμε κοινές προτεραιότητές μας».

«Ο πολωνικός λαός μίλησε» και τάχθηκε υπέρ «ισχυρότερων ενόπλων δυνάμεων» και υπέρ της «ασφάλειας των συνόρων», τόνισε ο κ. Ρούμπιο στην ανακοίνωση Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Χαρακτήρισε ακόμη την Πολωνία «υποδειγματικό σύμμαχο» που έχει συνεισφορά «κλειδί στην ενίσχυση του NATO».

Η επικράτηση του ευρωσκεπτικιστή, εθνικιστή υποψήφιου στις προχθεσινές εκλογές χαρακτηρίζεται πλήγμα για την κεντρώα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τουσκ, του άλλοτε προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πεισμένου ευρωπαίου.

Ο κ. Τουσκ ανήγγειλε χθες το βράδυ πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το πολωνικό κοινοβούλιο «σύντομα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρκο Ρούμπιο Πολωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ