Στόχος πυρών εμπορικά πλοία στον Περσικό και στον Κόλπο του Ομάν - iefimerida.gr

Στόχος πυρών εμπορικά πλοία στον Περσικό και στον Κόλπο του Ομάν

Στενά του Ορμούζ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ / Φωτογραφία: Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπορικά πλοία στο βόρειο τμήμα του Περσικού Κόλπου και στον Κόλπο του Ομάν έγιναν τη νύχτα στόχος πυρών ακινητοποίησης «στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή».

Στοχοθετήθηκαν 20 εμπορικά πλοία στο Ορμούζ

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυτιλίας UKMTO, αφού το Ιράν επισήμανε ότι στοχοθέτησε περίπου 20 πλοία που προσπάθησαν να διασχίσουν τα Στενά του Ορμούζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, η UKMTO επισήμανε ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε κάποια από τα πλοία, όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν θύματα ή επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η υπηρεσία αναφέρθηκε σε ένα άλλο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε σήμερα 24 ναυτικά μίλια από το Πορτ Ρασίντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ένα πλοίο εντοπίστηκε να έχει πάρει κλίση ενώ ήταν αγκυροβολημένο, πιθανόν επειδή είχαν εισρεύσει σε αυτό νερά έπειτα από επίθεση από άγνωστο βλήμα.

Χθες Τρίτη το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν πέντε ιρανικά πετρελαιοφόρα σε αντίποινα για τις απόπειρες επιθέσεων με πυραύλους εναντίον πλοίου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, η επίλεκτη μονάδα του στρατού του Ιράν, επισήμαναν σήμερα ότι επιτέθηκαν εναντίον δύο αμερικανικών πλοίων και οκτώ πετρελαιοφόρων στον Κόλπο, απαντώντας στα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον ιρανικών τάνκερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Φρουροί της Επανάστασης σημείωσαν ότι τα 10 αυτά πλοία προσπάθησαν να περάσουν από περιοχή του Κόλπου του Ορμούζ, την οποία χαρακτήρισαν «απαγορευμένη και μη ασφαλή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμπορικά πλοία Κόλπος Ομάν στόχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ