Στο σκοτάδι βυθίστηκε για έβδομη φορά μέσα σε έναν χρόνο η Κούβα -Νέο μεγάλο μπλακ άουτ σε όλο το νησί - iefimerida.gr

Στο σκοτάδι βυθίστηκε για έβδομη φορά μέσα σε έναν χρόνο η Κούβα -Νέο μεγάλο μπλακ άουτ σε όλο το νησί

Γενικό μπλακάουτ στην Κούβα
Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα / Φωτογραφία: AP / Ramon Espinosa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για έβδομη φορά από την αρχή του έτους η Κούβα αντιμετώπισε μια εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επιβεβαίωσε το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του υπουργείου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εθνικό σύστημα ηλεκτροδότησης κατέρρευσε για ακόμη μία φορά, με συνέπεια ολόκληρο το νησί, που αριθμεί περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους, να μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Το πεπαλαιωμένο δίκτυο ηλεκτρισμού της χώρας δοκιμάζεται από σοβαρές προκλήσεις, όπως η ανεπάρκεια καυσίμων, οι τεχνικές βλάβες στις υποδομές και ο ενεργειακός αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια, οι αρχές συχνά εφαρμόζουν προγραμματισμένες περικοπές, αφήνοντας εκ περιτροπής δεκάδες χιλιάδες πολίτες στο σκοτάδι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπλακ αουτ Κούβα ρεύμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ