Στα Κατεχόμενα το Σάββατο ο Ερντογάν -Εντείνει τις πιέσεις του για λύση δύο κρατών - iefimerida.gr

Στα Κατεχόμενα το Σάββατο ο Ερντογάν -Εντείνει τις πιέσεις του για λύση δύο κρατών

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα Κατεχόμενα θα βρεθεί το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα επιμείνει από εκεί, στη λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, από την Τουρκία διαρρέει πως ο Τούρκος πρόεδρος εκτιμά πως μόνο έτσι «μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τα ιστορικά προβλήματα» μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τη Ρώμη και τη συνάντηση με τη Μελόνι, σημείωσε ότι θα ταξιδέψει στη Κύπρο το Σάββατο, για να επιβλέψει τις εργασίες του TEKNOFEST.

«Εμείς πιστεύουμε ότι στην Κύπρο με μια λύση δύο κρατών μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τα ιστορικά προβλήματα και προχωρούμε τις εργασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ. Ως Τουρκία, δεν θα αφήσουμε ποτέ την ΤΔΒΚ μόνη και χωρίς κανέναν. Ως Τουρκική Δημοκρατία, είναι ιστορική και ανθρωπιστική μας ευθύνη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων σε κάθε πλατφόρμα. Είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις αυτής της ευθύνης. Θεωρούμε ότι και ο τουρκογενής κόσμος θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των αδελφών του» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επαφές με την Μελόνι και την επικείμενη συνεργασία με την Ιταλία στον τομέα της Άμυνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αμοιβαία ανταλλαγή τεχνολογιών αφενός θα ενισχύσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, αφετέρου θα δώσει στην Ιταλία μια νέα προοπτική και ενέργεια. Η αλληλεγγύη με μια σημαντική χώρα όπως η Ιταλία σε αυτόν τον τομέα θα μεγαλώσει την απόσταση που θα διανύσουν οι χώρες μας» είπε, σημειώνοντας πως «και με την Ελλάδα προσπαθούμε να αναπτύξουμε συνεργασία στη βάση της καλής γειτονίας, της φιλίας και της συμμαχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ