Τουρκία-Λέκκας: Δεν θα εκπλαγώ αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000 -Πρόκειται για μια από τις μεγάλες καταστροφές - iefimerida.gr

Τουρκία-Λέκκας: Δεν θα εκπλαγώ αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000 -Πρόκειται για μια από τις μεγάλες καταστροφές

Καταστροφές από τους σεισμούς στην Τουρκία
Καταστροφές από τους σεισμούς στην Τουρκία / Φωτογραφία: Ahmet Akpolat/DIA via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν θα εκπλαγώ αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000» τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, μιλώντας για τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο κ. Λέκκας τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ πως αντίστοιχες εικόνες ισοπέδωσης θυμάται μετά τον μεγάλο σεισμό του Ιζμίτ το 1999.

«Δεν θα με εκπλήξει αν αναφερθούν περίπου 50.000 νεκροί»

«Πρόκειται για μία από τις μεγάλες καταστροφές, δεν την έχουμε αποτιμήσει ακόμα. Δεν θα με εκπλήξει αν αναφερθούν περίπου 50.000 νεκροί, πολύ πιο πάνω από ό,τι ανακοινώνεται και αυτό με βάση συνδυασμένες παρατηρήσεις που κάναμε και σε κτίρια αλλά και με βάση πληροφορίες που πήραμε από Τούρκους συναδέλφους», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνω, δεν θα με εκπλήσσει καθόλου αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000. Είναι μια τεράστια περιοχή, όσο περίπου η ηπειρωτική Ελλάδα, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Ακόμη, ο κ. Λέκκας σημείωσε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να επανέλθουν οι περιοχές που επλήγησαν στην προ του σεισμού κατάσταση.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ