Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, λίγο μετά τις 11:30.
Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 11:31 είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Πάφου, με το εστιακό του βάθος να εκτιμάται στα 18 χιλιόμετρα.
Ακολούθησε νέα αναθεωρημένη εκτίμηση, βάση της οποίας ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάφου.
Ο σεισμός φαίνεται πως έγινε αισθητός σε αρκετές επαρχίες. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν μεγάλης διάρκειας, με πολίτες να βγαίνουν αναστατωμένοι στους δρόμους.
Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ
Δέκα λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 11:41, καταγράφηκε ισχυρός μετασεισμός της τάξεως των 4,7 Ρίχτερ.
Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα νότια του Πισσουρίου Λεμεσού, λίγο πιο κάτω από το επίκεντρο της μεγάλης δόνησης, με το εστιακό του βάθος να εκτιμάται στα 18 χιλιόμετρα.
Μέσα στο διάστημα των δέκα λεπτών καταγράφηκαν ακόμη δύο δονήσεις, γύρω στα 3,5 Ρίχτερ, ενώ λίγο πριν τις 12:00 σημειώθηκε ακόμη ένας μετασεισμός, της τάξεως των 3,9 Ρίχτερ.