Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τη Βόρεια Καλιφόρνια την Τετάρτη.
Η δόνηση έγινε αισθητή κοντά στην κοιλάδα Ρέντγουντ λίγο μετά τις 8 το πρωί, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μετά τον σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος μόλις 8 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα βόρεια της κοινότητας Ρέντγουντ Βάλεϊ, η οποία απέχει σχεδόν 200 χιλιόμετρα από το Σαν Φρανσίσκο. η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για πρόκληση τσουνάμι.
«Δεν υπάρχει προειδοποίηση, συμβουλή, επιτήρηση ή απειλή για τσουνάμι», αναφέρει στην ιστοσελίδα της .
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, όπως μεταδίδει το CBS.
Οι τοπικές Αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Ο Κυβερνήτης Γκάβον Νιούσομ ενημερώθηκε για τις αναφορές σεισμού στην κομητεία Μεντοσίνο. Το Γραφείο του Κυβερνήτη συντονίζεται στενά με τους αξιωματούχους έκτακτης ανάγκης και αξιολογεί τις πιθανές επιπτώσεις και ζημιές», έγραψε το γραφείο του στο X.
Φόβοι για «μεγάλο» σεισμό στην περιοχή
Ο σεισμός στην κοιλάδα Ρεντγουντ έρχεται καθώς οι ειδικοί προειδοποίησαν τον Μάιο ότι τα επίπεδα απειλής για έναν «μεγάλο» σεισμό θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν αφού υπάρχουν φόβοι ενός φαινομένου ντόμινο που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Δυτική Ακτή.
Ο πιο πρόσφατος σεισμός μεγέθους 5,0 Ρίχτερ ή μεγαλύτερος στην Καλιφόρνια ήταν ένας σεισμός 5,1 Ρίχτερ που έπληξε τη βόρεια ακτή της πολιτείας στις 3 Ιουνίου 2026. Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 40 μίλια δυτικά της Πετρόλια στην κομητεία Χάμπολντ.
- Oλες οι ειδήσεις
- Το ελληνικό FBI «ξήλωσε» κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο -Έκρυβαν ουσίες και χρήματα σε παπούτσια και βαλίτσες, δείτε βίντεο
- Κάθετος Διάδρομος: Νέες συμφωνίες για την ATLANTIC SEE LNG -Ισχυρότερος ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- «Το νησί μας από σήμερα είναι πιο φτωχό»: Τα συγκλονιστικά μηνύματα για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού στη Μυτιλήνη