Σαουδική Αραβία: Εκκενώνει τα γραφεία της η Aramco καθώς οι Χούθι να αυξάνουν τις επιθέσεις -Στα ύψη ξανά η τιμή του πετρελαίου - iefimerida.gr

Σαουδική Αραβία: Εκκενώνει τα γραφεία της η Aramco καθώς οι Χούθι να αυξάνουν τις επιθέσεις -Στα ύψη ξανά η τιμή του πετρελαίου

βαλλιστικός πύραυλος
Φωτογραφία: χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκκένωση των κεντρικών γραφείων στο Νταχράν ζήτησε η σαουδαραβική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι Χούθι έχουν αυξήσει επικίνδυνα τις επιθέσεις εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία τις τελευταίες ημέρες χτυπώντας αεροδρόμια και διυλιστήρια σε όλη την επικράτεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα ύψη, ξανά, οι τιμές του πετρελαίου

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο.

Παράλληλα, εντείνονται οι ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και για τις επιπτώσεις της στον εφοδιασμό με αργό πετρέλαιο από την περιοχή, η οποία αποτελεί βασικό εξαγωγέα παγκοσμίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν εγκαταστάσεις της Aramco στο Γιανμπού

Από την πλευρά του, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι η οργάνωση εξαπέλυσε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων της Aramco στην πόλη Γιανμπού, στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και κατά του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα Ριάντ. Οι σαουδαραβικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν την επίθεση.

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναχαίτισε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το Ριάντ και τη Μεδίνα, την ιερή πόλη για το Ισλάμ, η οποία βρίσκεται κοντά στο Γιανμπού.

Υπενθυμίζεται ότι η υεμενίτικη οργάνωση, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα κεντρικά γραφεία της Aramco νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν έπληξε το κτίριο, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί σε αρκετούς ορόφους.

Η Σαουδική Αραβία απάντησε στις επιθέσεις των Χούθι με κύμα πληγμάτων κατά θέσεων εκτόξευσης πυραύλων, δεσμευόμενη να προστατεύσει το βασίλειο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχει αναχαιτίσει πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την οργάνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ξεχωριστή δήλωσή του, νωρίτερα την Πέμπτη, ανέφερε ότι η οργάνωση επιχειρεί να διασώσει ένα σκάφος που μεταφέρει 14 Ινδούς και το οποίο δέχθηκε επίθεση στα ανοικτά του νησιού Τζαμπάλ Ζουκάρ, κοντά στο στενό. Το νησί αποτελεί μία από τις περιοχές που κατέλαβαν οι Χούθι κατά την προέλασή τους τον Σεπτέμβριο.

Ο Σαρί απέδωσε την επίθεση στη Σαουδική Αραβία. Οι σαουδαραβικές αρχές δεν απάντησαν σε σχετικό αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία Aramco Χούθι επιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ