«Πώς να σπάσω το χέρι μου», ψάχνουν οι Ρώσοι στο Ίντερνετ για να γλιτώσουν την επιστράτευση - iefimerida.gr

«Πώς να σπάσω το χέρι μου», ψάχνουν οι Ρώσοι στο Ίντερνετ για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Προπαγανδιστική αφίσα στη Ρωσία
Προπαγανδιστική αφίσα στη Ρωσία / Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το διάγγελμα του Πούτιν για μερική επιστράτευση στη Ρωσία, πολλοί είναι οι Ρώσοι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Όπως παρατήρησε ο Ίαν Μπρέμερ, πρόεδρος και ιδρυτής του Eurasia Group, οι διαδικτυακές αναζητήσεις στη Ρωσία για τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να σπάσει το χέρι του έχουν «πάρει φωτιά» σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνουν «τα πάντα για να γλιτώσουν από τη μάχη», γράφει ο αναλυτής στο Twitter.

Στη Ρωσία έχει αρχίσει να φαίνεται ένα «κύμα» αντίδρασης στην επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν, καθώς ήδη έχουν συλληφθεί δεκάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν με συνθήματα όπως «δεν θέλω να πεθάνω για τον Πούτιν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζικά προσπαθούν να φύγουν οι Ρώσοι μετά το διάγγελμα Πούτιν

Επίσης, ανάρπαστα έχουν γίνει τα εισιτήρια για αεροπορικές πτήσεις από τη Ρωσία.

Τα εισιτήρια σε πτήσεις απλής μετάβασης από τη Ρωσία, χωρίς επιστροφή, εξαντλήθηκαν γρήγορα την Τετάρτη, αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την άμεση επιστράτευση 300.000 εφέδρων.

Τα στοιχεία της Google Trends έδειξαν μια αύξηση στις αναζητήσεις για την Aviasales, η οποία είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, σημειώνει το Reuters.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη αλλά και προς το Ερεβάν στην Αρμενία -δύο προορισμοί που επιτρέπουν στους Ρώσους να εισέλθουν χωρίς βίζα- ήταν sold out την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Aviasales

Ορισμένα δρομολόγια με ενδιάμεσο σταθμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, δεν ήταν επίσης διαθέσιμα, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από την πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κόστιζαν πάνω από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια), περίπου πέντε φορές τον μέσο μηνιαίο μισθό (1 δολάριο = 60,9500 ρούβλια).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ