Fedor: Το ανθρωποειδές ρομπότ του Πούτιν έφθασε... επί τέλους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - iefimerida.gr

Fedor: Το ανθρωποειδές ρομπότ του Πούτιν έφθασε... επί τέλους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

To ρωσικό ανθρωποειδές ρομπότ Fedor
To ρωσικό ανθρωποειδές ρομπότ Fedor / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καμάρι της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας -και του Βλαντίμιρ Πούτιν – το ανθρωποειδές ρομπότ Fedor έφθασε επί τέλους τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και είναι πλέον έτοιμο να κατακτήσει το διάστημα.

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια πρόσδεσης με τον ISS, και μετά την μετακίνηση σε άλλη υπομονάδα του σκάφους Soyuz που είχε ήδη προσδεθεί, η κάψουλα Soyuz MS-14 προσδέθηκε με επιτυχία κατά τη δεύτερη απόπειρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
https://twitter.com/roscosmos/status/1166186089796816897

Το ρομπότ Fedor απολογήθηκε για την καθυστέρηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, γράφοντας: «Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση. Έπεσα σε κίνηση. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω το έργο».

https://twitter.com/FEDOR37516789/status/1166203243988496384

Ο Fedor ετοιμάζεται για επικίνδυνες αποστολές

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιαστής από τη NASA δήλωσε πως η δεύτερη προσπάθεια πρόσδεσης υπήρξε εξαιρετική. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό στο διαστημικό σταθμό αποτελείται από 7 άτομα, τον Fedor - που ξεκίνησε την Πέμπτη από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ - και έξι ακόμα κοσμοναύτες. To ανθρωπόμορφο αυτό ρομπότ έχει ύψος 1,80 και ζυγίζει 160 κιλά. Το Φιόντορ είναι ρωσικό όνομα, αλλά η μεταγραφή του στα αγγλικά (Fedor) ανταποκρίνεται στο ακρωνυμιο του Final Experiment Demonstration Object Research. Πρόκειται να μείνει στο διαστημικό σταθμό ως τις 7 Σεπτέμβρη ώστε να προετοιμαστεί για επικίνδυνες και μακρινές αποστολές. Θα αποκτήσει ποικίλες ικανότητες όπως το χειρισμό κατσαβιδιού και κλειδιών σε συνθήκες πολύ χαμηλής βαρύτητας.

https://twitter.com/EmbassyofRussia/status/1164442562624655361?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο διευθυντής της Roscosmos (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος) Ντιμίτρι Ρογκόζιν τονίζει ότι το επόμενο βήμα θα είναι να βγει το ρομπότ στο διάστημα, πιθανότατα με το επόμενο ρωσικό διαστημόπλοιο Federatsia, που έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί το 2020.

O Fedor δεν είναι το πρώτο ρομπότ στο διάστημα

Ο Fedor δεν ειναι το πρώτο ρομπότ στο διάστημα. Το 2011 η ΝASA είχε στείλει ένα ανθρωποειδές ρομπότ στον ISS, το Robonaut 2, το οποίο είχε τον ίδιο στόχο με τον Φιόντορ, επέστρεψε όμως στη Γη το 2018 λόγω τεχνικών προβλημάτων. Το 2013 η Ιαπωνία ειχε στείλει στον ISS το ρομπότ Kirobo, το οποίο μπορούσε και να μιλήσει, αλλά μόνο στα ιαπωνικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της κατάκτησης του διαστήματος, η οποία θεωρείται από τους Ρώσους στρατηγικό ζήτημα, οι ρωσικές Aρχές δεν μπορούν να κρύψουν τις φιλοδοξίες τους για τον Fedor και τα μελλοντικά του «αδέρφια». Παρά τα τελευταία ατυχήματα, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά στον τομέα της διαστημικής έρευνας, η Ρωσία, όπως θυμίζει το ΑΠΕ, παραμένει η μόνη χώρα που είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να στείλει ανθρώπους στον ISS. Ο Ρογκόζιν φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις μηχανές στο μέλλον με στόχο την κατάκτηση του μακρινού διαστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ