Η Ρωσία χτύπησε πρατήριο καυσίμων και αποθήκες στο Κίεβο - iefimerida.gr

Η Ρωσία χτύπησε πρατήριο καυσίμων και αποθήκες στο Κίεβο

Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο
Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο / Φωτογραφία αρχείου: AP Francisco Seco
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εφόρμησης έπληξε πρατήριο καυσίμων στο Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφερε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι χτυπήθηκαν συνοικίες σε δεύτερη συνοικία και ότι διαπιστώθηκε «σοβαρός τραυματισμός» ενός άνδρα σε τρίτη.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως άκουγε εκρήξεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίθεση καταγράφτηκε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην πλήττουν η μία τις ενεργειακές υποδομές της άλλης.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν το τελευταίο διάστημα πρατήρια καυσίμων στο Κίεβο. Τους τελευταίους μήνες έβαλαν στο στόχαστρο συνολικά 300, κυρίως σε ή κοντά σε περιοχές στην πρώτη γραμμή.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας ανακοίνωσαν παράλληλα ότι διεξήχθησαν προληπτικές αεροπορικές επιχειρήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, ουκρανική πυραυλική επίθεση προκάλεσε ζημιά σε αποθήκη της ρωσικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Ozon στην πόλη Ταγκανρόγκ (νοτιοδυτικά), μεταξύ άλλων, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης της, Ραστόφ Γιούρι Σλιούσαρ.

Στη Σαμάρα, επιδρομή με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είχε στόχο βιομηχανική εγκατάσταση, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Φεντόρισεφ, χωρίς να την κατονομάσει. Στην περιφέρεια αυτή βρίσκονται πολλά μεγάλα διυλιστήρια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δίνουν οι Αρχές των δύο εμπόλεμων χωρών με ανεξάρτητο τρόπο.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη δεχτεί πρόταση της Ουάσιγκτον να σταματήσουν αμοιβαία οι επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών

Χθες βράδυ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαβεβαίωσε πως το Κίεβο είναι έτοιμο να δεχτεί πρόταση της Ουάσιγκτον να σταματήσουν αμοιβαία οι επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών, αλλά με προϋπόθεση ότι οι σύμμαχοι της χώρας του θα εγγυηθούν ότι η Μόσχα είναι αληθινά διατεθειμένη να βάλει τέλος στον πόλεμο που ξέσπασε το 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ πόλεμος στην Ουκρανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ