Η Ρωσία πρότεινε στην Ουκρανία ημερομηνία και μέρος για διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες, με στόχο την ανταλλαγή υπομνημάτων για τη διευθέτηση, όπως δήλωσε ο διαπραγματευτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Η Ρωσία αναμένει απάντηση το συντομότερο δυνατό, ανέφερε, επιβεβαιώνοντας τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ.
Ο Μεντίνσκι πρόσθεσε στην πλατφόρμα Telegram ότι η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να συναντηθεί με την ουκρανική πλευρά δια ζώσης τις προσεχείς ημέρες.
Δεν είναι ακόμη σαφές πού θα διεξαχθούν οι προτεινόμενες συνομιλίες, αλλά νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε να αποτελέσει τόπο διεξαγωγής του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων.
Η Μόσχα έχει ήδη αποκλείσει το Βατικανό, μετά την πρόταση του Πάπα να πραγματοποιηθούν εκεί συνομιλίες.