Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους -Άνδρες κάτω των 25 και σοβαρά τραυματίες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους -Άνδρες κάτω των 25 και σοβαρά τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Ουκρανός αιχμάλωτος πανηγυρίζει την επιστροφή του στην πατρίδα
Ουκρανός αιχμάλωτος πανηγυρίζει την επιστροφή του στην πατρίδα / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν τη Δευτέρα Ρωσία και Ουκρανία, η οποία αφορούσε άτομα κάτω των 25 ετών και σοβαρά τραυματίες.

Η ανταλλαγή, που ανακοινώθηκε και από τις δύο πλευρές, ήταν αποτέλεσμα των απευθείας συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου που κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή τουλάχιστον 1.200 αιχμαλώτων πολέμου από κάθε πλευρά και τον επαναπατρισμό χιλιάδων σορών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου και ο επαναπατρισμός των σορών των νεκρών είναι από τα λίγα πράγματα στα οποία κατάφεραν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, αν και οι ευρύτερες διαπραγματεύσεις απέτυχαν να φέρουν πιο κοντά το τέλος του πολέμου, που διανύει τον τέταρτο χρόνο.

Η δήλωση Ζελένσκι για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως η χώρα του παρέλαβε μια πρώτη ομάδα αιχμαλώτων από τη Ρωσία και ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή.

«Η σημερινή ανταλλαγή ξεκίνησε. Θα γίνει σε αρκετά στάδια τις επόμενες ημέρες«, είπε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή Telegram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, με πολλές ευαίσθητες λεπτομέρειες, και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά. Στηριζόμαστε στην πλήρη εφαρμογή των ανθρωπιστικών συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να φέρουμε πίσω κάθε έναν ξεχωριστά»

Ζελένσκι: Η ρωσική τακτική παραμένει ίδια -Αγνοεί τις απώλειες και προσπαθεί να προχωρήσει

Σε νεότερό του μήνυμα, ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε τα εξής:

«Ξεκίνησε το πρώτο στάδιο της ανταλλαγής κρατουμένων που συμφωνήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Θα ακολουθήσουν και άλλα στάδια - τουλάχιστον αυτό συζητήθηκε με τη ρωσική πλευρά. Ευχαριστώ όλους όσοι το έκαναν να συμβεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πραγματοποίησα επίσης μια συνάντηση σχετικά με τη διεθνή ατζέντα του Ιουνίου: Καμία συνάντηση δεν πρέπει να είναι κενή. Αν δεν μας φέρνει πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου μέσω της διπλωματίας, πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνάς μας, των ενεργών επιχειρήσεων ή να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία.

Ευχαριστώ τους πολεμιστές μας για την επιμονή τους. Οι πιο έντονες μάχες συνεχίζονται στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ, στο Κουρσκ και στο Σούμι . Η ρωσική τακτική παραμένει παντού η ίδια: Αγνοεί τις απώλειες και προσπαθεί να προχωρήσει. Αλλά αυτή η δυνατότητα δεν είναι άπειρη. Ένα ορισμένο επίπεδο απωλειών - και οι ενέργειές μας - πρέπει και εμποδίζουν την προέλασή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ανταλλαγή αιχμαλώτων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ