Η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή σε εκλογές που θα γίνουν σε χώρες της ΕΕ, καταγγέλλει ο Ιταλός ΥΠΕΞ Ταγιάνι - iefimerida.gr

Η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή σε εκλογές που θα γίνουν σε χώρες της ΕΕ, καταγγέλλει ο Ιταλός ΥΠΕΞ Ταγιάνι

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι
O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή σε εκλογές που θα γίνουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατήγγειλε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Δεν αποκλείω ότι μπορεί να καταβληθούν προσπάθειες από μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας με στόχο την παρέμβαση στη δημοκρατική ζωή της ΕΕ, στις ελεύθερες, δημοκρατικές εκλογές που διεξάγονται στις χώρες μας και με στόχο να επηρεαστεί η λαϊκή βούληση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Θα ήταν κάτι το εντελώς απαράδεκτο. Έχουμε ήδη αναφερθεί επανειλημμένα στο συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να επαγρυπνούμε, να αποτρέψουμε τέτοιου είδους κινήσεις από μέρους μιας χώρας με την οποία δεν είμαστε σε πόλεμο», συμπλήρωσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Ταγιάνι υπενθύμισε, επίσης, ότι από την αρχή του χρόνου το υπουργείο του έχει δημιουργήσει μια γενική διεύθυνση αρμόδια για θέματα ασφαλείας, η οποία λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο επτά ημέρες την εβδομάδα, και ασχολείται με την αποτροπή και την εξουδετέρωση κυβερνοεπιθέσεων, πολλές από τις οποίες προέρχονται από Ρώσους «χάκερς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Αντόνιο Ταγιάνι ΕΕ Ιταλία OCEAN
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ