Επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας συζητούν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην Σύνοδο των Τιράνων - iefimerida.gr

Επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας συζητούν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην Σύνοδο των Τιράνων

Επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων της Ευρωπαΐκής Πολιτικής Κοινότητας στην Αλβανία
Επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων της Ευρωπαΐκής Πολιτικής Κοινότητας στην Αλβανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ζήτημα των περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που έχουν στην Αλβανία οι ηγέτες 44 ευρωπαϊκών κρατών, αναφέρουν γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Επίσης αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τους τομείς της ασφάλειας, της ενέργειας, της Δημοκρατίας καθώς και το προσφυγικό. Πρόκειται για την έκτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαΐκής Πολιτικής Κοινότητας μετά την θεσμοθέτηση της το 2022 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας η γαλλική πλευρά εκτιμά ότι σε συνεργασία με τις ΗΠΑ οι χώρες της Ευρώπης μπορούν να διαμορφώσουν ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την ρωσική οικονομία κυρίως σε σχέση με τον τραπεζικό τομέα αλλά και τον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Τέλος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνόδου κορυφής αναμένεται να αποφασιστεί και η δημιουργία μίας Γραμματείας που θα συντονίζει εφεξής την λειτουργία της Ευρωπαΐκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Αλβανία ΟΥΚΡΑΝΙΑ κυρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ