RFI: Η μάχη κατά του αντισημιτισμού και ο ρόλος του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

RFI: Η μάχη κατά του αντισημιτισμού και ο ρόλος του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Δέντρο στα θεμέλια του Μουσείο Ολοκαυτώματος
Στο Μουσείο Ολοκαυτώματος αναφέρθηκε σε άρθρο του το RFI / Φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφορά στην ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη κάνει σε άρθρο του το RFI.

Ο διεθνής ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα το Παρίσι δημοσιεύει στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τίτλο «Η Ιστορία για τη μάχη κατά του αντισημιτισμού», όπου συνοψίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στον αδιάκοπο αγώνα στη μάχη κατά του αντισημιτισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κείμενο του Τζόελ Μπρόνερ επισημαίνεται η ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, όπου αναφέρεται στην άλλοτε ακμάζουσα και μεγάλη κοινότητα 50.000 Σεφαραδιτών Εβραίων στη Θεσσαλονίκη, η οποία για αυτόν τον λόγο αποκαλείτο «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής, η πλειονότητα της κοινότητας αυτής εκτοπίστηκε και χάθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, στο άρθρο του RFI γίνεται αναφορά σε δράσεις και πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο (αναφέρεται σε δράσεις στη Σουηδία, την Ισπανία και τη Γερμανία).

Να τονιστεί πως έχουν διπλασιαστεί οι καταγγελίες για αντισημιτικές δράσεις σε χώρες όπως η Γερμανία, με τον αριθμό να φτάνει από τις 1.500 στις 3.000 το 2021.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει προωθήσει μια νέα στρατηγική, ώστε η μνήμη της Shoah να μη σβήσει, παρά το γεγονός ότι και οι τελευταίοι επιζήσαντες δεν υπάρχουν πια.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται και το Μουσείο Τοπογραφίας του Τρόμου στο Βερολίνο, το οποίο πρόσφατα διοργάνωσε μια έκθεση προς τιμήν του ζεύγους Κλάρσφελντ, οι οποίοι ήταν γνωστοί ως «κυνηγοί των ναζί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ