Πρόστιμο 14.000 ευρώ σε Βρετανό πεζοπόρο που διασώθηκε στους Δολομίτες - iefimerida.gr

Πρόστιμο 14.000 ευρώ σε Βρετανό πεζοπόρο που διασώθηκε στους Δολομίτες

πεζοπόρος
Ο πεζοπόρος αγνόησε προειδοποιητικές πινακίδες /Φωτογραφία: Facebook/Soccorso Alpino e Speleologico Veneto - CNSAS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πεζοπόρος που διασώθηκε με ελικόπτερο στους ιταλικούς Δολομίτες αφού αγνόησε τις πινακίδες και πέρασε φράγματα ασφαλείας είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο.

Ο 60χρονος Βρετανός, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί καλείται να πληρώσει 14.225 ευρώ για τη χρήση δύο ελικοπτέρων διάσωσης και περισσότερων από δώδεκα εξειδικευμένων διασωστών και προσωπικού υποστήριξης όταν χρειάστηκε βοήθεια την Πέμπτη. Είχε αγνοήσει τουλάχιστον 4 προειδοποιητικές πινακίδες και αρνήθηκε να επιστρέψει παρά τις παραινέσεις άλλων πεζοπόρων. «Ένας 60χρονος Άγγλος πεζοπόρος, ο οποίος είχε ξεκινήσει εκείνο το πρωί από το Passo Tre Croci, τηλεφώνησε για να πει ότι βρισκόταν στην Berti via ferrata και ότι πέφτουν βράχοι από ψηλά», ανέφερε η Ορειβατική και Σπηλαιολογική Υπηρεσία Διάσωσης Βένετο (CNSAS) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι ο άνδρας δεν είχε εξοπλισμό για να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες του. Του δόθηκε εντολή να μην μετακινηθεί από το σημείο όπου βρισκόταν και να περιμένει βοήθεια μέχρι να υποχωρήσει η κακοκαιρία. Όταν διαλύθηκαν τα σύννεφα ο πεζοπόρος εντοπίστηκε στο κέντρο μίας κατολίσθησης, σε υψόμετρο 2.400 μέτρων.

Μετά τη διάσωση, οι πρώτοι ανταποκριτές της CNSAS σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας αποφάσισαν να κλείσουν περισσότερα μονοπάτια.

Οι προειδοποιήσεις στους πεζοπόρους

Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν τους ανθρώπους να είναι προετοιμασμένοι εάν ταξιδέψουν στην περιοχή για να αναρριχηθούν και τονίζουν ότι τα ελικόπτερα είναι απαραίτητα για επιχειρήσεις που απαιτούν άμεση ανταπόκριση σε δύσβατα περιβάλλοντα και για όσους χρειάζονται πραγματικά βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πεζοπόρος Δολομίτες διάσωση πρόστιμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ