Ρωσική tv: Εδειξαν προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης -Σε δευτερόλεπτα καταστρέφονται Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο - iefimerida.gr

Ρωσική tv: Εδειξαν προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης -Σε δευτερόλεπτα καταστρέφονται Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο

Ο χάρτης μιας πιθανής πυρηνικής επίθεσης που έδειξε η ρωσική τηλεόραση
Ο χάρτης μιας πιθανής πυρηνικής επίθεσης που έδειξε η ρωσική τηλεόραση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια προσομοίωση της πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας σε τρεις πρωτεύουσες της Ευρώπης, παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση, τονίζοντας πως «δεν θα υπάρξουν επιζώντες» από αυτή.

Οι οικοδεσπότες της εκπομπής 60 Minutes του Channel One ανακοίνωσαν πως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο θα μπορούσαν να πληγούν μέσα σε 200 δευτερόλεπτα από την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων, την ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό έρχεται την ώρα που ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ Ρίτσαρντ Σέριφ προειδοποίησε πως η Δύση πρέπει να «προετοιμαστεί» για ένα «χειρότερο σενάριο» πολέμου με τη Ρωσία στην Ουκρανία, εν μέσω δημοσιευμάτων πως ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρέλαση της ημέρας της νίκης της χώρας στις 9 Μαϊου για να κηρύξει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στον γείτονά της.

Ο χάρτης - προσομοίωση της πυραυλικής επίθεσης της Ρωσίας σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο
Ο χάρτης - προσομοίωση της πυραυλικής επίθεσης της Ρωσίας σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο

Στην εκπομπή λοιπόν, της Πέμπτης, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία εκτόξευε πυρηνικά όπλα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας: «ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια».

Μάλιστα επέμεινε πως «το έλεγε σοβαρά» με έναν οικοδεσπότη να σχολιάζει πως και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πυρηνικά όπλα και πως «κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πόσο χρόνο θα μπορούσαν να καταστραφούν Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι από μια επίθεση με πυραύλους από τη Ρωσία

Οι παραγωγοί της εκπομπής έδειξαν στη συνέχεια, στους τηλεθεατές έναν χάρτη που παρουσίαζε πυραύλους να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας. Σύμφωνα με την προσομοίωση, οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Βερολίνο σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

 O πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ
O πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ

Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη συνεχίζουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, με τους συμμάχους να παρέχουν εξοπλισμό, στρατιωτικά οχήματα και όπλα στην πολιορκημένη χώρα. Σε απάντηση στη δυτική υποστήριξη, ο Πούτιν διέταξε τον στρατό να δοκιμάσει τους πυραύλους Sarmat, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Satan ΙΙ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου Sarmat
Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου Sarmat
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν καυχιόταν πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι της χώρας του θα μπορούσαν να «διαπεράσουν όλες τις σύγχρονες άμυνες» και να είναι έτοιμοι να πλήξουν το Ηνωμένο Βασίλειο «μέχρι το φθινόπωρο».

Όσο για την επίθεση σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι, τα σχόλια έγιναν στην εκπομπή, η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα της Ρωσίας, ενώ οι οικοδεσπότες και οι καλεσμένοι συζητούσαν τα σχόλια του Βρετανού υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίππι, ο οποίος είπε ότι τα χτυπήματα της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος θα ήταν «νόμιμα» εάν διέκοπταν τις γραμμές εφοδιασμού.

«Ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια»

Ο εξαγριωμένος Ζουραβλίοφ είπε: «Ένας Sarmat (πύραυλος) και αυτό ήταν – τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια». Όταν η Όλγα Σκαμπέγιεβα, μία από τις οικοδέσποινες προειδοποίησε: «αλλά είμαστε σοβαροί άνθρωποι», ο πολιτικός αντέδρασε τονίζοντας: «και το λέω σοβαρά αυτό». «Μας κατηγορούν για κρατική τρομοκρατία» πρόσθεσε, προκαλώντας τον άλλο οικοδεσπότη Ευγκένι Ποπόφ να πει: «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης πυρηνικά όπλα» και να προσθέτει: «Κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο όταν προτείνετε ένα χτύπημα με Sarmat. Καταλαβαίνετε ότι κανείς δε θα επιβιώσει; Κανείς στον πλανήτη».

Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στην Ουκρανία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ζουραβλίοφ πρόσθεσε πως οι πύραυλοι «δεν μπορούν να αναχαιτιστούν». «Οι ικανότητές τους είναι περιορισμένες. Λένε ότι μπορούν να τους καταρρίψουν, θα το δούμε αυτό».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένας χάρτης που έδειχνε πόσο γρήγορα οι πύραυλοι θα μπορούσαν να χτυπήσουν τις πρωτεύουσες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας, υποδεικνύοντας ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να εκτοξευθούν από το Καλίνινγκραντ. 

Η οικοδέσποινα είπε τότε: «Οι Sarmats δεν βρίσκονται ακόμη στο Καλίνινγκραντ. Από το Καλίνινγκραντ στο Βερολίνο είναι 106 δευτερόλεπτα, από το Καλίνινγκραντ στο Παρίσι είναι 200 δευτερόλεπτα. Σας ενδιαφέρει το Λονδίνο, 202 δευτερόλεπτα για το Λονδίνο».

«Μετρήστε τα δευτερόλεπτα»

Και για ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά, ο Ζουραβλίοφ συνέχισε: «Πρέπει να τους δείξουμε αυτή την εικόνα. Παιδιά κοιτάξτε την εικόνα – μετρήστε τα δευτερόλεπτα, θα τα καταφέρετε; Γεια σας, είναι ήδη εδώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς ο Ποπόφ πασχίζει να συγκρατήσει τα γέλια του, ο Ζουραβλίοφ λέει: «Αυτός είναι ο τρόπος. Αφήστε τους να το σκεφτούν. Πάρτε ένα χρονόμετρο, μετρήστε μέχρι τα 220 δευτερόλεπτα. Έτσι τους μιλάς, δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο».

Σε ένα tweet που μοιράστηκε το βίντεο με το δυτικό κοινό, η Τζούλια Ντέιβις, δημιουργός του Russian Media Monitor, ανέφερε: «Η ρωσική τηλεόραση συνεχίζει να απειλεί με πυρηνικά χτυπήματα τα δυτικά έθνη, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τα αποτρέψει από το να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία. Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο πρώτος παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης που δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να πεθάνει για την πατρίδα, διαφωνώντας με έναν βουλευτή».

Έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος πύραυλος του καθεστώτος του που διαθέτει πυρηνικές ικανότητες θα αναπτυχθεί ήδη από το φθινόπωρο, λέγοντας ότι «θα αναγκάσει όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία να το σκεφτούν διπλά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πύραυλος Sarmat, ή «Satan II», λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερου βεληνεκούς διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος στον κόσμο, ικανός να πλήξει στόχο σε απόσταση 11.200 μιλίων - που σημαίνει ότι θα μπορούσε εύκολα να πλήξει στόχους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ