Πιλότος σε μαχητικό η πριγκίπισσα διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας -Αναχαίτισε «εχθρικά αεροσκάφη» - iefimerida.gr

Πιλότος σε μαχητικό η πριγκίπισσα διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας -Αναχαίτισε «εχθρικά αεροσκάφη»

Πριγκίπισσα Σουηδίας
Η πριγκίπισσα διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας σε στρατιωτική άσκηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στολή του πιλότου έβαλε η πριγκίπισσα διάδοχος της Σουηδίας, Βικτώρια, και αναχαίτισε δύο εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως προέβλεπε το σενάριο στρατιωτικής άσκησης.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής, η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας πέταξε με μαχητικό Gripen και αναχαίτισε τα δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν να πλήξουν, σύμφωνα με το σενάριο, γέφυρες της χώρας.

Επρόκειτο για σενάριο πολέμου -με τη Σουηδία να έχει μόλις πρόσφατα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ-, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι η άσκηση αυτή δεν ήταν ΝΑΤΟϊκή.

Η 48χρονη διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας πήρε μέρος σε όλα τα στάδια αυτής της αποστολής, εξασφαλίζοντας κατανόηση της πραγματικότητας ενός πιλότου αλλά και τη φύση της εναέριας μάχης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ