Πούτιν: Κάποια στιγμή θα συμφωνήσουμε με την Ουκρανία, αλλά νιώθουμε προδομένοι από τη Δύση - iefimerida.gr

Πούτιν: Κάποια στιγμή θα συμφωνήσουμε με την Ουκρανία, αλλά νιώθουμε προδομένοι από τη Δύση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία: AP - Mikhail Metzel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πιθανότητα μελλοντικής συμφωνίας με την Ουκρανία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, πρόσθεσε όμως πως η Μόσχα νιώθει προδομένη από την κατάρρευση της συμφωνίας του Μινσκ και από τη συνολική στάση της Δύσης.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι «η Γερμανία και η Γαλλία, χώρες που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015, πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πούτιν: Οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί με πυρηνικά στη Ρωσία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ο Πούτιν ανέφερε, επίσης, ότι «ο ρωσικός στρατός δεν έχει εντολή να εξαπολύσει πρώτος κάποιο πυρηνικό πλήγμα, αλλά τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν πως η χώρα θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά, αν δεχτεί ποτέ επίθεση».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, η οποία είπε ότι η συμφωνία του Μινσκ του 2014 μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, που υπογράφηκε υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ, έδωσε στην Ουκρανία χρόνο να ενισχυθεί σε περίπτωση μιας ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πούτιν: Ίσως θα έπρεπε να είχαμε ξικινήσει νωρίτερα την επίθεση

Ο Πούτιν δήλωσε «απογοητευμένος» από αυτές τις δηλώσεις. «Αυτό προφανώς θέτει το ζήτημα της εμπιστοσύνης. Και η εμπιστοσύνη είναι σχεδόν μηδενική και μετά από τέτοιες δηλώσεις το ερώτημα είναι φυσικό: Πώς θα βρούμε μια συμφωνία; Και μπορούμε να συνεννοηθούμε με κάποιον; Και με ποιες εγγυήσεις;

«Ίσως θα έπρεπε να τα είχαμε ξεκινήσει όλα αυτά νωρίτερα (την επίθεση στην Ουκρανία). Όμως βασιστήκαμε στην πιθανότητα να βρούμε μια συμφωνία στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην «επιθυμία της Δύσης να διατηρήσει την κυριαρχία της», τονίζοντας, μάλιστα, πως «με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η πιθανότητα κάποιας σύγκρουσης», ενώ εξαπέλυσε κατηγορίες για δημιουργία σκόπιμου χάους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ