Πούτιν σε Μισέλ: «Η ΕΕ να πιέσει το Κίεβο να σεβαστεί το ανθρωπιστικό δίκαιο» - iefimerida.gr

Πούτιν σε Μισέλ: «Η ΕΕ να πιέσει το Κίεβο να σεβαστεί το ανθρωπιστικό δίκαιο»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν/ Φωτογραφία αρχείου: Maxim Shemetov/Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ΕΕ να πιέσει το Κίεβο να σεβαστεί το ανθρωπιστικό δίκαιο», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος προέτρεψε την ΕΕ να πιέσει τις αρχές στο Κίεβο να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι συζητήθηκαν οι ανθρωπιστικές πτυχές της κατάστασης στην Ουκρανία και ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Μισέλ για τις συνομιλίες της Ρωσίας με τους Ουκρανούς εκπροσώπους.

Στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής πλευράς για αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, ανέφερε ότι ο Μισέλ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν, αλλά και με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι.

Το μήνυμα Μισέλ για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν

Όπως ανέφερε σε μήνυμά του ο Μισέλ, στο twitter, κατά τη συνομιλία, «συζητήθηκε η τραγική κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία». «Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τονίζει ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες και να διασφαλιστεί η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, εν μέσω εχθροπραξιών.

Στο τηλεφώνημά του με τον Ζελένσκι, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας στις προσπάθειες να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο που προκαλείται από την επιθετικότητα της Ρωσίας και να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια.

«Η αλληλεγγύη, η φιλία και η άνευ προηγουμένου βοήθεια της ΕΕ για την Ουκρανία είναι ακλόνητη. Θα συζητήσουμε την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες», δηλώνει ο Μισέλ, με μήνυμά του στο twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ