Αναφορές για χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν -Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ - iefimerida.gr

Αναφορές για χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν -Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ

Αυτοκινητοπομπή με τη λιμουζίνα του Βλαντίμιρ Πούτιν
Αυτοκινητοπομπή με τη λιμουζίνα του Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε επίθεση, σε μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο ισχυρισμό.

Ένας δυνατός κρότος ακούστηκε από τον αριστερό μπροστινό τροχό της λιμουζίνας του Ρώσου προέδρου και πυκνός καπνός φέρεται να βγήκε από το όχημα.

Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει σώος και υγιής. Ωστόσο, η υπηρεσία ασφαλείας του πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις -ενώ κάποιοι από τους σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν- εν μέσω ισχυρισμών ότι διέρρευσαν οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγεμόνα, όπως υποστηρίζει το κανάλι General SVR στο Telegram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι Telegram που δημοσιεύει τακτικά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο. Ενώ κάποιοι αμφισβητούν την αξιοπιστία του καναλιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία που παρέχει μια ρεαλιστική εικόνα για τα γεγονότα στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που αναμεταδίδει την είδηση, πάντως, δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευθεί ο ισχυρισμός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντονοι φόβοι για την ασφάλεια του Πούτιν το τελευταίο διάστημα

Σύμφωνα με το αντι-κρεμλινικό κανάλι, ο Πούτιν κατευθυνόταν με αυτοκινητοπομπή προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου. Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram.

Το αυτοκίνητο του Πούτιν, «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του», βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφθασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε διαθεσιμότητα και υπό κράτηση πολλά άτομα της σωματοφυλακής του Πούτιν

«Στη συνέχεια, το σώμα ενός άνδρα βρέθηκε στη θέση του οδηγού του ασθενοφόρου, το οποίο εμπόδισε το πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής», προσθέτει το SVR General.

Το κανάλι -το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές εσωτερικές πληροφορίες από το Κρεμλίνο, χωρίς όμως να παρέχει αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του- είπε ότι οι λεπτομέρειες της υποτιθέμενης επίθεσης είναι «απόρρητες».

«Ο επικεφαλής της σωματοφυλακής του προέδρου και πολλά άλλα άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι υπό κράτηση» ισχυρίστηκε το κανάλι, χωρίς να κατονομάσει κανέναν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένας στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για τις κινήσεις του προέδρου σε αυτή την πομπή, και όλοι ήταν από την προεδρική υπηρεσία ασφαλείας. Μετά το περιστατικό, τρεις από αυτούς εξαφανίστηκαν. Ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής. Η μοίρα τους προς το παρόν είναι άγνωστη. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε άδειο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό».

Ακολουθεί η ανάρτηση του καναλιού SVR General στο Telegram:

Αγαπητοί συνδρομητές και καλεσμένοι του καναλιού! Πρόσφατα, συνέβη ένα περιστατικό που οδήγησε σε -όχι ακόμη αισθητές- αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το περιστατικό συνέβη με διπλό «προεδρικό σώμα», στο οποίο βρισκόταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πρόεδρος μερικές φορές, κατόπιν συμβουλής της υπηρεσίας ασφαλείας, ταξιδεύει με αυτοκίνητο ως μέρος μιας εφεδρικής αυτοκινητοπομπής, η οποία συνήθως δεν προσελκύει την προσοχή όπως η κύρια αυτοκινητοπομπή και αποτελείται από πέντε τεθωρακισμένα οχήματα, ένα από τα οποία περιέχει ένα προστατευόμενο άτομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, πρόσφατα μια εφεδρική αυτοκινητοπομπή, σε ένα από τα αυτοκίνητα της οποίας ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δέχθηκε επίθεση. Στον δρόμο προς την κατοικία, λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ασθενοφόρο, το δεύτερο αυτοκίνητο συνοδείας συνέχισε χωρίς να σταματήσει σε ένα ξαφνικό εμπόδιο και κατά την παράκαμψη του εμποδίου, στο τρίτο αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν ο Πούτιν, ένας δυνατός κρότος ακούστηκε από τον αριστερό μπροστινό τροχό ακολουθούμενος από πυκνό καπνό.

Το αυτοκίνητο με τον πρόεδρο, παρά τα προβλήματα με τον έλεγχο, ακολούθησε τη διαδρομή του προπορευόμενου αυτοκινήτου και, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να επιβραδύνει, με εξαίρεση το πρώτο αυτοκίνητο που είχε μπλοκάρει προηγουμένως, έφτασε στον προορισμό. Στη συνέχεια, βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα που οδηγούσε το ασθενοφόρο, το οποίο απέκλεισε το πρώτο αυτοκίνητο από την αυτοκινητοπομπή.

Η διερεύνηση του συμβάντος και όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό είναι απόρρητες, όλοι οι μυημένοι έχουν προειδοποιηθεί για την ευθύνη της διανομής.

Ο επικεφαλής της σωματοφυλακής του προέδρου και πολλά άλλα άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται υπό κράτηση. Ένας στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για την κίνηση του προέδρου και όλοι ανήκαν στην προεδρική υπηρεσία ασφαλείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το περιστατικό τρεις από αυτούς εξαφανίστηκαν, ήταν ακριβώς τα άτομα που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής, άγνωστη προς το παρόν η τύχη τους. Το αυτοκίνητο με το οποίο επέβαιναν βρέθηκε άδειο λίγα χιλιόμετρα από το συμβάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ