Πούτιν για επέτειο εισβολής στην Ουκρανία με αντιδυτικό μένος: Απαντάμε στον πόλεμο που ξεκίνησαν εκείνοι - iefimerida.gr

Πούτιν για επέτειο εισβολής στην Ουκρανία με αντιδυτικό μένος: Απαντάμε στον πόλεμο που ξεκίνησαν εκείνοι

Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία / Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβηκε στο βήμα του ρωσικού Κοινοβουλίου λίγο μετά τις 11 το πρωί (21/2) και άρχισε να εκφωνεί την ομιλία του για την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο Guardian, άρχισε την ομιλία του εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ειδικότερα, κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι μίλησαν δημοσίως για την προμήθεια πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία πριν από τη ρωσική εισβολή και ότι «παίζουν βρώμικο παιχνίδι» με τους ανθρώπους από την Ουκρανία. Επιπροσθέτως, ανέφερε μεταξύ άλλων τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία και «αιώνες αποικιοκρατίας και δικτατορίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, τόνισε ότι η Δύση εξαπάτησε τον ίδιο της τον λαό με «εντελώς ασύστολα ψέματα» για το τι συνέβαινε στο Ντονμπάς.

Όλος ο πλανήτης είναι διάσπαρτος με αμερικανικές βάσεις, λέει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι είναι η χώρα του είναι ανοιχτή σε διάλογο με τη Δύση καθώς και σε ένα ισότιμο σύστημα ασφάλειας, αλλά «ως απάντηση λαμβάνουμε ανέντιμες απαντήσεις» και συγκεκριμένες ενέργειες για την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη νέων αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη. «Ολόκληρος ο πλανήτης είναι διάσπαρτος με αμερικανικές βάσεις», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πούτιν: Ξεκίνησαν τον πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για τον σταματήσουμε

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία», τόνισε ο Πούτιν, ότι τον Φεβρουάριο του 2022 «όλα ήταν προετοιμασμένα» για μια τιμωρητική δράση του Κιέβου στο Ντονμπάς. «Όλα αυτά ήταν εντελώς αντίθετα με τα έγγραφα που έγιναν δεκτά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θέλω να επαναλάβω ότι αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και εμείς χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο στόχος της Δύσης ήταν η απεριόριστη ισχύς και ότι η Σεβαστούπολη ήταν, προφανώς, ο επόμενος στόχος μετά το Ντονμπάς.

Ο Πούτιν, επίσης, κατηγορεί τη Δύση για «ατελείωτη ροή κατηγοριών κατά της Ρωσίας» στην πρόσφατη διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, και λέει ότι «η Δύση απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι» ως αποτέλεσμα των πολέμων, κατηγορώντας την ότι διέπραξε πολλαπλά πραξικοπήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λέει πως η Δύση υποστήριξε «ένα αντικρατικό πραξικόπημα» στην Ουκρανία το 2014. Επισημαίνει ότι μία από τις μονάδες του ουκρανικού στρατού έχει πάρει το όνομα μιας γερμανικής ναζιστικής μονάδας και ότι «οι κυβερνώντες επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια σε αυτό». Επιπρόσθετα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε, είτε ναζί, είτε τρομοκράτη, είτε ακόμη και «τον ίδιο τον Διάολο», για να πολεμήσει τη Ρωσία.

«Οι Ουκρανοί πολίτες ήταν όμηροι των Δυτικών αφεντικών τους»

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος των Δυτικών αφεντικών του», οι οποίοι κατέλαβαν τη χώρα από πολιτική, οικονομική και στρατιωτική άποψη. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, επίσης, πως «το καθεστώς δεν εξυπηρετεί τα εθνικά τους συμφέροντα. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων».

Επιπλέον, ο Πούτιν επισήμανε ότι η Δύση προσπαθεί να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια σύγκρουση και «θα αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Μιλάμε για την ύπαρξη της χώρας μας».

Ευχαρίστησε τα μέλη του ρωσικού στρατού ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία και τόνισε ότι είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι και οι μονάδες που συμμετέχουν για να τους κατονομάσει όλους και δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να παραλείψει κάποιον. Εγκωμιάζει μητέρες, συζύγους, γιατρούς, νοσοκόμες, σιδηροδρομικούς, μηχανικούς, εργάτες γης για τον ρόλο τους στη βοήθεια της πολεμικής προσπάθειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε και τους «στρατιωτικούς δημοσιογράφους», οι οποίοι, όπως είπε, «ρισκάρουν τη ζωή τους για να πουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο».

Πούτιν για πολίτες προσαρτημένων περιοχών: «Εσείς οι ίδιοι καθορίσατε το μέλλον σας»

Μιλώντας για τα δημοψηφίσματα που σημειώθηκαν στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στους πολίτες των Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια. Εσείς οι ίδιοι καθορίσατε το μέλλον σας και κάνατε την επιλογή σας παρά τις απειλές των ναζί. Δίπλα σας γίνονταν στρατιωτικές ενέργειες και εσείς κάνατε την επιλογή να είστε μαζί με τη Ρωσία, να είστε μαζί με τη μητέρα πατρίδα σας».

Πούτιν: Οι εμπνευστές των αντιρωσικών κυρώσεων αυτοτιμωρούνται

«Η Δύση ξεκίνησε όχι μόνο μια στρατιωτική και πληροφορία, αλλά και μια οικονομική επίθεση κατά της Ρωσίας και δεν έχουν πετύχει σε κανέναν από αυτούς τους τομείς. Οι εμπνευστές των κυρώσεων τιμωρούν τον εαυτό τους», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του και συνέχισε: «Προκάλεσαν την αύξηση των τιμών στις δικές τους χώρες, το κλείσιμο εργοστασίων, την κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και λένε στους πολίτες τους ότι φταίνε οι Ρώσοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο Πούτιν μίλησε για τη μείωση του ΑΕΠ της Ρωσίας, αλλά ισχυρίζεται ότι η οικονομία, αντί να καταρρεύσει, έχει αναδιαρθρωθεί και ότι η χώρα εξακολουθεί να συναλλάσσεται με πολλές περιοχές του κόσμου.

Επιπρόσθετα, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση, για «κλοπή» των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Μόσχας και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ρωσία είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες για την ΕΕ. Το νόημα της δουλειάς μας, ο στρατηγικός στόχος, είναι να φέρουμε την οικονομία μας σε νέα σύνορα».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος αναδίπλωσε τις ελπίδες του για νέες «οικονομικές συνδέσεις» για την ανάπτυξη του «διαδρόμου Βορρά-Νότου» και συγκεκριμένα ανέφερε τη Μογγολία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή ως υποψήφιους εταίρους σε αυτή την προσπάθεια.

Πούτιν κατά γάμων ομοφυλοφίλων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εδώ και καιρό αυτοχαρακτηριστεί ως υπερασπιστής των παραδοσιακών αξιών και τέτοιες αναφορές έκανε και στη σημερινή του ομιλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια εκτεταμένη παρέκβαση, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή από αυτό που περιέγραψε ως διεφθαρμένες δυτικές αξίες.

«Η Δύση δηλώνει ότι οι διαστροφές, συμπεριλαμβανομένης της παιδοφιλίας, είναι μέρος του κανόνα, καταστρέφει τις αξίες της, καλεί τους ιερείς να ευλογήσουν τους γάμους ομοφυλοφίλων», είπε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι το κράτος δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή, αλλά πρόσθεσε ότι η οικογένεια «είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Υπενθυμίζεται ότι υπό τον Πούτιν, η ρωσική κυβέρνηση έχει επεκτείνει τους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Η Μόσχα αποσύρεται από την συνθήκη New Start

Τέλος, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη New Start που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων των δύο πλευρών.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν από το ρωσικό Κοινοβούλιο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ