Πούτιν για το σενάριο διαδοχής του: «Σκέφτομαι συνέχεια το ποιος θα είναι, αλλά ο λαός θα επιλέξει» - iefimerida.gr

Πούτιν για το σενάριο διαδοχής του: «Σκέφτομαι συνέχεια το ποιος θα είναι, αλλά ο λαός θα επιλέξει»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα πως σκέπτεται πάντα το θέμα της διαδοχής του.

Aφησε να εννοηθεί μάλιστα ότι θα μπορούσε να υπάρξει συναγωνισμός μεταξύ αρκετών υποψηφίων.

Ο Πούτιν, αντισυνταγματάρχης της KGB στον οποίο παρέδωσε την προεδρία την τελευταία ημέρα του 1999 ο Μπόρις Γέλτσιν, ήταν πρόεδρος από το 1999 έως το 2008, στη συνέχεια πρωθυπουργός έως το 2012 και μετά πάλι πρόεδρος από το 2012 μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το σκέπτομαι πάντα», είπε ο 72χρονος Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκέπτεται ποιος θα τον διαδεχθεί σε μια ταινία της κρατικής τηλεόρασης για το ένα τέταρτο του αιώνα που βρίσκεται στην ηγεσία της Ρωσίας με τίτλο "Ρωσία, Κρεμλίνο, Πούτιν, 25 χρόνια".

«Στην τελική, η επιλογή είναι του λαού, του ρωσικού λαού», είπε ο Πούτιν. «Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο, ή μάλλον αρκετά πρόσωπα, έτσι ώστε ο κόσμος να έχει επιλογή».

Δεν υπάρχει κάποιος σαφής διάδοχος του Πούτιν αν και με βάση το ρωσικό Σύνταγμα, αν ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, ο πρωθυπουργός --τώρα ο Μιχαήλ Μισούστιν-- θα αναλάβει τις εξουσίες του προέδρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Βλαντιμί Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ