Πόλεμος στην Ουκρανία: Oλοκληρώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη -«Ηταν δύσκολες, αλλά επαγγελματικές» - iefimerida.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Oλοκληρώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη -«Ηταν δύσκολες, αλλά επαγγελματικές»

Ουκρανός στρατιώτης
Ουκρανός στρατιώτης / Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γενεύη εξελίχθηκαν σε δύσκολο αλλά επαγγελματικό κλίμα, με νέα συνάντηση να αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία που διεξάγονται στη Γενεύη υπό αμερικανική μεσολάβηση, χαρακτήρισε τις συνομιλίες απαιτητικές αλλά επαγγελματικές.

«Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν δύο ημέρες: για πολύ ώρα χθες με διάφορα σχήματα και στη συνέχεια περίπου δύο ώρες σήμερα», επεσήμανε ο Μεντίνσκι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν δύσκολες αλλά επαγγελματικές. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σύντομα», πρόσθεσε.

Οι συναντήσεις ήταν όντως δύσκολες, λέει ο Ζελένσκι

Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιδιώκει να καθυστερήσει τη διαδικασία των ειρηνευτικών συνομιλιών, έπειτα από μια «δύσκολη» ημέρα συζητήσεων στη Γενεύη χθες, Τρίτη.

«Οι χθεσινές συναντήσεις ήταν όντως δύσκολες και μπορούμε να δηλώσουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν ήδη να έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Χ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις τριμερείς συνομιλίες στη Γενεύη είναι «απαραίτητη» προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη «ρεαλιστικών» συμφωνιών.

«Θεωρούμε ότι η συμμετοχή της Ευρώπης σε αυτή τη διαδικασία είναι απαραίτητη για την επιτυχημένη εφαρμογή εντελώς ρεαλιστικών συμφωνιών» σημείωσε ο Ζελένσκι.

Εξάλλου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ουκρανοί και οι Αμερικανοί διαπραγματευτές που συμμετέχουν στις συνομιλίες με τη Ρωσία στη Γενεύη συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ