«Ένας αληθινός πατριώτης μάς άφησε, τεράστια απώλεια!» -Πέθανε 76χρονος που είχε τραυματιστεί στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το 2024 - iefimerida.gr

«Ένας αληθινός πατριώτης μάς άφησε, τεράστια απώλεια!» -Πέθανε 76χρονος που είχε τραυματιστεί στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το 2024

Ντόναλντ Τραμπ απόπειρα δολοφονίας πενσυλβανια 2024
O υποψήφιος τότε Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόπειρα δολοφονίας σε προεκλογική εκδήλωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, 13 Ιουλίου 2024 / (AP Photo / Gene J. Puskar, αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 76χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ το 2024 στην Πενσιλβάνια, άφησε την τελευταία του πνοή, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Τζιμ Κόπενχεϊβερ, ένας αληθινός Αμερικανός πατριώτης, μας άφησε. Τεράστια απώλεια!», ανέφερε ο Τραμπ μέσω της πλατφόρμας του Truth Social.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, ένας τρελός ένοπλος προσπάθησε να καταπνίξει το Κίνημά μας "Η Αμερική Πρώτα". Αντ' αυτού, ο Τζιμ και τόσοι άλλοι υπέροχοι πατριώτες που αγαπούν τη χώρα μας στάθηκαν ενωμένοι υπερασπιζόμενοι τις κοινές μας αξίες της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Δικαιοσύνης.

Αφού τραυματίστηκε ενώ προστάτευε την οικογένειά του, ο Τζιμ επέδειξε τρομερή γενναιότητα, συνεχίζοντας με θάρρος να ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ και να διατηρεί ένα θετικό πνεύμα παρά τις ασύλληπτες δυσκολίες. Η ανεξίτηλη κληρονομιά αγάπης και αφοσίωσης που άφησε θα παραμείνει για πάντα. Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια Κόπενχαβερ, ειδικά με την απίστευτη σύζυγό του, Μαριάν. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους! Πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ» ανέφερε στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πέθανε από επιπλοκές λόγω του τραυματισμού από τους πυροβολισμούς

Ο Τζιμ Κόπενχεϊβερ ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες της προεκλογικής εκδήλωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, στις 13 Ιουλίου 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 76χρονος ήταν ανάμεσα στους πολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά από τις σφαίρες του ενόπλου, που άρχισε να πυροβολεί ως ελεύθερος σκοπευτής από οροφή όπου επέβλεπε την εκδήλωση.

Στη διάρκεια των πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας πυροσβέστης 50 ετών, ο Κόρι Κομπέρατορ, ενώ -ως εκ θαύματος- ο Ντόναλντ Τραμπ γλίτωσε με έναν ελαφρύ τραυματισμό στο αυτί, απ' όπου πέρασε ξυστά μια σφαίρα.

Ανακοίνωση που μεταδόθηκε από αμερικανικά ΜΜΕ από τον δικηγόρο της οικογένειας Κόπενχεϊβερ δεν διευκρινίζει την αιτία θανάτου.

Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας στην Πενσιλβάνια, ο Ντέιβ Σάντεϊ, ανέφερε μέσω X ότι ο 76χρονος πέθανε εξαιτίας επιπλοκών «οφειλόμενων» στον τραυματισμό του από σφαίρα.

Ο δράστης της επίθεσης, που σύμφωνα με τις Αρχές ονομαζόταν Τόμας Μάθιου Κρουξ και ήταν 20 ετών, σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της υπηρεσίας προστασίας του προέδρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ απόπειρα δολοφονίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ