Περού: Ποινή κάθειρξης 17 ετών σε τρεις αστυνομικούς για βασανιστήρια και βιασμό διεμφυλικής ακτιβίστριας - iefimerida.gr

Περού: Ποινή κάθειρξης 17 ετών σε τρεις αστυνομικούς για βασανιστήρια και βιασμό διεμφυλικής ακτιβίστριας

σημαία ΛΟΑΤΚΙ, ισότητα φύλων
Σημαία ΛΟΑΤΚΙ, ισότητα φύλων / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαεπτά χρόνια μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει, η ακτιβίστρια Azul Rojas βλέπει τη δικαίωσή της να γίνεται πραγματικότητα.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο δεκαετίες για να αποδοθεί δικαιοσύνη στη διεμφυλική ακτιβίστρια από το Περού, Azul Rojas, η οποία το 2008 είχε καταγγείλει ότι υπέστη βασανιστήρια και βιασμό από τρεις αστυνομικούς.Η Εισαγγελία καταδίκασε τους τρεις κατηγορούμενους σε 17 χρόνια φυλάκισης, κρίνοντάς τους ενόχους για βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της Rojas.

Δες πώς εξελίχθηκε η πολύχρονη αυτή υπόθεση και ποια είναι η σημασία της απόφασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Περού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περού ποινή κάθειρξης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ