Ένας πατέρας τριών παιδιών πέθανε αφού τον ακινητοποίησαν κατά τη διάρκεια πτήσης, επειδή φέρεται να επιτέθηκε σε συνεπιβάτη και αεροσυνοδό.
Ο 35χρονος Κάλουμ Κερ κατηγορείται ότι επέδειξε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό καμπίνας και σε άλλους επιβάτες πριν από την προσγείωση της πτήσης της Jet2 στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Αστυνομικοί κλήθηκαν στο αεροσκάφος έπειτα από αναφορές ότι ένας επιβάτης είχε επιτεθεί σε άλλον ταξιδιώτη και σε μέλος του πληρώματος.
Όταν έφτασαν, διαπίστωσαν ότι επιβάτες και μέλη του πληρώματος είχαν ήδη ακινητοποιήσει τον Κερ στο πίσω μέρος της καμπίνας. Ο 35χρονος δεν ανταποκρινόταν όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Ο Κερ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε την επόμενη ημέρα.
Μάρτυρες ανέφεραν στην τοπική εφημερίδα Warrington Guardian ότι ο Κερ είχε μαλώσει με τη σύντροφό του κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία είχε αναχωρήσει από τη Λάρνακα της Κύπρου, και το πλήρωμα μετακίνησε τη γυναίκα σε άλλη θέση.
Ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Κερ, ο οποίος συμμετείχε σε αγώνες πυγμαχίας, χτύπησε με το κεφάλι άλλον επιβάτη, πριν παρέμβουν συνεπιβάτες για να τον ακινητοποιήσουν.
«Ο Κάλουμ ήταν οικογενειάρχης, πατέρας τριών όμορφων μικρών παιδιών, λάτρης του αθλητισμού και με χρυσή καρδιά», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε και στην αρμόδια ανεξάρτητη υπηρεσία Διερεύνησης Συμπεριφοράς της Αστυνομίας, καθώς αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον Κερ πριν από τον θάνατό του.
Έρευνα από την αστυνομία
Όπως δήλωσε ο αρχιφύλακας Μάικ Άλεν, ειδικοί αξιωματικοί ενημερώνουν την οικογένεια για όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα της έρευνας, ενώ οι Αρχές επιδιώκουν να αποσαφηνίσουν πλήρως τις συνθήκες του περιστατικού. Παράλληλα, σημείωσε ότι πολλοί επιβάτες έγιναν μάρτυρες της βίας και της αναστάτωσης που προηγήθηκαν της άφιξης των αστυνομικών.
Η ανεξάρτητη αρχή ελέγχου της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος αντιμετωπίζονται ως μάρτυρες και όχι ως υποκείμενα της έρευνας.