Αυστραλία: Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ απέκλεισε ελληνο-αυστραλό φοιτητή -Ασκούσε κριτική στο Πεκίνο - iefimerida.gr

Αυστραλία: Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ απέκλεισε ελληνο-αυστραλό φοιτητή -Ασκούσε κριτική στο Πεκίνο

Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ
Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ / Φωτογραφία: Facebook @uniofqld
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία απέκλεισε για δύο χρόνια τον ελληνο-αυστραλό φοιτητή Φιλοσοφίας Ντρου Παύλου, γνωστό ακτιβιστή υπέρ της αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ και επικριτή της κινεζικής κυβέρνησης.

Το πειθαρχικό συμβούλιο του αυστραλιανού πανεπιστημίου, γνωστού για τις σχέσεις του με το Πεκίνο, ανακοίνωσε την απόφαση χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Ο Ντρου Παύλου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν του γνωστοποιήθηκε κανένας λόγος που να δικαιολογεί αυτήν την κύρωση, στόχος της οποίας είναι να τον φιμώσει και να του αφαιρέσει την έδρα που κατέχει το διευθυντικό σώμα του πανεπιστημίου. «Είναι μία προφανής απόπειρα να μεν κάνουν να σωπάσω εξαιτίας του πολιτικού μου ακτιβισμού. Δεν φανταζόμουν ότι θα έφθανε μέχρι εκεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ντρου Παύλου, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ελληνο-αυστραλό φοιτητής θα καταθέσει έφεση

Μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας αναφέρουν ότι η πειθαρχική ποινή περιλαμβάνει 180 σελίδες στις οποίες κατηγορείται για ανάρτηση εμπρηστικών δηλώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για διατάραξη διαδηλώσεων και για χρησιμοποίηση ενός στυλό που δεν είχε πληρώσει σε κατάστημα του πανεπιστημίου… Ο ίδιος δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, λέγοντας ότι στόχο έχει την προστασία των «βρόμικων» εμπορικών συμφερόντων του πανεπιστημίου και του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος.

Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ έχει τους ισχυρότερους δεσμούς με την Κίνα, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και είναι η έδρα του Comfucius Institute στην χώρα. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πίτερ Βάργκις δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την εξέταση της απόφασης αποκλεισμού του Ντρου Παύλου. «Ορισμένα σημεία των αποφάσεων και η αυστηρότητα των κυρώσεων μου δημιουργούν προβληματισμό», είπε.

Τον περασμένο χρόνο, ο Ντρου Παύλου βρέθηκε σε διεθνές προσκήνιο κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην οποία συμμετείχε ξέσπασαν συγκρούσεις στο campus του πανεπιστημίου ανάμεσα σε διαδηλωτές υπέρ και κατά του Πεκίνου. Ο γενικός πρόξενος της Κίνας στο Μπρισμπέιν είχε τότε χαρακτηρίσει «αυτονομιστές» τους διοργανωτές αυτών των διαδηλώσεων. Περισσότεροι από 181.000 κινέζοι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, συνεισφέροντας 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην αυστραλιανή οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ